Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Σεράνο Τούρτα !!!


 
Σεράνο Τούρτα Φανταστική !!

Yλικά

 Βάση.

5 αυγά,
 160 γρ.ζάχαρης,
150 γρ.αλεύρι,
 30 γρ.κακάο,
1βανιλια,
1 κουταλάκι μπέκιν

Σιρόπι.

200γρ.νερό,
130γρ.ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι, φλούδα από μισό λεμόνι,
1 σφηνάκι ρούμι.

Ιταλική μαρέγκα.

50 γρ,νερό,
 180 γρ.ζάχαρη,
1 βανίλια,
 4 ασπράδια αυγών τα οποία τα ζυγίζομαι να είναι 120 γρ.
 θερμόμετρο κουζίνας για καραμέλα.



Κρέμα Σεράνο.

250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ,
 125 γρ.κρέμα γάλακτος,
500γρ.κρέμα γάλακτος 

χτυπημένα με μισή κούπα άχνη ζάχαρη και μια βανίλια ,να εχει πυκνότητα γιαουρτιού,δηλαδή να μην την χτυπήσετε σε σαντιγί ,ίσα να πήξη ελαφρά πολύ ελαφρά 

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη διαλυμένη με 5 κουταλιές γάλα σε ένα μπρίκι,την οποία αφήνετε να φουσκωση για 5-10 λεπτά μέχρι να την χρησιμοποιήσετε, την ιταλική μαρέγκα που φτιάξατε,και για γαρνίρισμα κερασάκια γλυκό τα οποία έχετε στραγγίσει από το σιρόπι τους.

.



Εκτέλεση.

Σιρόπι 

Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι,βράστε το για 10 λεπτά περίπου,και μολις το κατεβάσετε απο την φωτιά,ρίξτε μέσα το ρούμι.αφήστε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Βαση.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180c. χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια καλά να πηξουν,να αφρατεψουν και να ασπρίσουν.χαμηλώστε την ταχυτητα του μιξερ στο ελαχιστο,και ριξτε μεσα σαν βροχη το αλευρι κοσκινισμενο με το μπέκιν και το κακαο. ενσωματωστε απαλα προσεκτικα να μην ξεφουσκωση το μιγμα. 

Βάζετε το μείγμα σε μια φορμα νο 24 ντυμενη με αντικολλητικο χαρτι και ψηνετε 30 λεπτα . 

Κρεμα σερανο.

Χτυπατε τα 500γρ.κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη αχνη και την βανιλια σαν γιαουρτι και την βαζετε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασετε την σοκολατα.

 


 

Λιωνετε την σοκολατα σε μπαιν μαρι,κατεβαζετε απο το μπαιν μαρι,και βαζετε μεσα στο μπαιν μαρι την ζελατινη που ειχατε στο μπρικι να διαλυθη τελειως και να γινη σαν γαλα χωρις σβωλους.προσεξτε να μην μπει νερο ουτε στην σοκολατα την ωρα που την κανετε μπαιν μαρι,ουτε στην ζελατινη.

Βαζετε τα 125 γρ.κρεμας γαλακτος σε αλλο μπρικι και την φερνετε σε σημειο βρασμου.ριχνετε στην καυτη κρεμα γαλακτος την λιωμενη ζελατινη,ανακατευετε καλα να ενσωματωθει στην κρεμα γαλακτος και την ριχνετε πανω στην λιωμενη σοκολατα.ανακατευετε καλα με μαριζ να γινη απαλο λειο γλασο.ριχνετε μεσα και την κρεμα γαλακτος που ειχατε στο ψυγειο,ανακατευοντας καλα με μαριζ,ριχνετε και την ιταλικη μαρεγκα που φτιαξατε να γινη απαλη μους.την βαζετε στο ψυγειο και αφηνετε τουλαχιστον 3 ωρες να δεσει και να σφιξει.

Συναρμολόγηση γλυκου.

Παιρνετε ενα τσερκι οσο η φορμα που ψησατε το γλυκο,η αν δεν εχετε,στρωνετε την φορμα που το ψησατε με λαδοχαρτο κατω και γυρω γυρω για να μπορεσετε να το ξεφορμαρετε.

Το λαδοχαρτο να εξέχει απο τα τοιχωματα της φορμας.

κοβετε το παντεσπανι σε δυο η τρεις πατους και βαζετε τον ενα πατο στην βαση,πινελωνετε πολυ καλα με σιροπι παντου στον δισκο παντεσπανιου,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε τον δευτερο δισκο,σιροπιαζετε με το πινελο,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε και τον τελευταιο δισκο με την κομμενη οψη προς τα πανω,σιροπιαζετε με το υπολοιπο σιροπι,και βαζετε στο ψυγειο να μεινει 2-3 ωρες να σφιξη και να ενωθουν μεταξυ τους τα υλικα. 

Φροντιστε να σας εχη μεινει πανω απο την μιση μους για το γαρνιρισμα.

Τελικη συναρμολογηση του γλυκου.
βγαζετε την φορμα απο το ψυγειο, με προσοχη ξεκολαταε το λαδοχαρτο αφου ξεφορμαρετε,ακουμπατε το γλυκο χωρις να το αναποδογυρισετε σε μια πιατελα στην οποια θα το σερβιρετε,και βαζετε την υπολοιπη μους σε κορνε και διακοσμειτε πρώτα απο πανω και μετα στο πλαι.βαζετε μερικα κερασακια εδω κι εκει και σερβερετε.καλη επιτυχια.

Roula's sweet corner