Πολύ εύκολο αλλά πολύ γευστικό Γλυκό Καραμελας από Τζένη Τσανακτσιδου!
ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά παντεσπάνι:
5 αυγά,
125 γρ ζάχαρη,
155 γρ αλεύρι Φαριναπ,
1 βανίλια!!!
ΣΙΡΌΠΙ:
Υλικά
200 ml ζάχαρη,
200ml νερό!
ΣΑΝΤΙΓΙ:
Υλικά
2 φακελακια σκόνη γκαρνι που τα χτυπάμε όπως γράφει η συσκευασία!
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Υλικά:
350 γρ ζάχαρη,
250 ml νερό,
5 φύλλα ζελατίνης!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ Παντεσπάνι:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατεψουν να ασπρίσουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!
Λαδωνουμε το πυρέξ η το ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ.αντιστ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!
Έχουμε βράσει προηγουμένως το σιρόπι για 4 λεπτά και αφού κρυώσει πολύ καλά σιροπιαζουμε το κρύο παντεσπάνι!
Βάζουμε πάνω και την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!
Ετοιμάζουμε την ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολακι με κρύο νερό!
Παίρνουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και τα 150 ml νερό!
Την βάζουμε στο χαμηλό στην εστία!
Αφήνουμε να γίνει ανακατεύοντας το το χρώμα Καραμελας!
Ρίχνουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε!
Τέλος στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην καραμέλα!
Ανακατεύουμε να γίνει λεία!
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ η και βάζο την αφήνουμε να κρυώσει!
Τέλος βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ με προσοχή την καραμέλα!
Και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!