"ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ "
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές τής σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml νερό
--------------------
Για τα φύλλα 300 γρ βούτυρο η μαργαρίνη BELLA
Σιρόπι:
500γρ ζάχαρη
330 ml νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
Διακοσμήστε με πραλινα φουντουκιου η κουβερτούρα λιωμένη #sisinni
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινησμενο αλεύρι,το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και προσθέτουμε το νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο και το μοιράζουμε σε τέσσερις μπάλες.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε φύλλα σχεδόν διάφανα.
Λιώνουμε το βούτυρο(όχι καυτό)ραντίζουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και το σουρώνουμε και τυλιγουμε σαλιγκάρια.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε τα στριφταρια .
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα η μέχρι να ροδίσουν!
Λίγο πριν είναι έτοιμα ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο ζεστό ταψί.
Μπορείτε ακόμη να βουτήξετε τα στριφταρια στο ζεστό σιρόπι. Τώρα πλέον μπορείτε να απλώσετε nucrema (πραλινα φουντουκιου) και να σερβίρετε.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.