Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μελιτζάνες ρολάκια!!!

·
Μελιτζάνες ρολάκια!!!


ΥΛΙΚΑ:
3 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
200 γραμμάρια τυρί κιτρινο σε φέτες η σε κομμάτια. (επιλογής σας)
200 γραμμάρια γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες Λακωνική
500 γρ. Σπιτική σάλτσα ντομάτας (ή έτοιμη σάλτσα)
1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
2 κουταλιες της σούπας φρέσκο βασιλικό
αλάτι
4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
5 κουταλιές της σούπας τυρί κεφαλοτύρι τριμμένο για μέσα στην γεμιση
5 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο για το πασπαλισμα στο τέλος


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος της μελιτζάνας. Αλατίζουμε μια μια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ να βγάλουν τα υγρά τους. Στο τέλος πλύντε τες καλά να φύγει το υπερβολικό αλάτι.
Λαδώστε το τηγάνι σας ελαφρώς, στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τηγανίστε όλες τις μελιτζάνες και βάλτε σε ένα πιάτο.
Μέσα σε ένα μπολάκι βάζουμε την φρυγανιά ,και προσθέτουμε την ρίγανη, βασιλικό, τυρί παρμεζάνα και τ’αναμιγνύουμε.
Τοποθετούμε την πρώτη μελιτζάνα στο πάγκο μας, στρώνουμε μία φέτα γαλοπούλα μία φέτα τυρί, πασπαλίζουμε με το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.
Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν οι μελιτζάνες.
Στην σάλτσα  ρίχνουμε μέσα μισό κουταλάκι ρίγανη και μισό κουταλάκι βασιλικό και ανακατεύουμε.
Στο πυρέξ μας κάνουμε από κάτω μία στρώση με την σάλτσα ντομάτας και από πάνω στρώνουμε όλα τα ρολάκια.
Σκεπάζουμε με σάλτσα  και πασπαλίζουμε με το μείγμα από το τριμμα φρυγανιάς  και από πάνω με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.