Πατατοκεφτέδες όνειρο !!!!Αφρός μέσα και τραγανά απ' έξω ωραιότατοι !!!
Βράζω 6 μικρές προς μέτριες πατάτες με το φλουδι και χοντρό αλάτι.
Τις καθαρίζω και τις πολτοποιω σε μύλο η με το εργαλείο για αυτή τη δουλειά.
Τρίβω στο χοντρό του τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι, και ένα μικρό καρότο στο τρίφτη που βγάζει το βγάζει σαν κλωστή.
Προσθέτω πιπέρι κόκκινο γλυκό και μαύρο φρέσκοτριμμένο ,2-3 αυγά αναλογα μεγαλα η μικρα , και 6 κ.σ μυτζηθρα ξερή ή κεφαλοτύρι η γραβιέρα αλλά πικάντικη ότι έχω.
Μια κ.σ ρίγανη και 1/2 κ.γλ μοσχοκαρυδο.
Ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά.
Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια κανω μπαλάκια και τα ρίχνω σε δίσκο με κίτρινο αλεύρι.
Αφού τελειώσω τη διαδικασία αυτή τηγανίζω σε ελαιόλαδο και αυξομειωνω τη φωτιά μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσέχω να φύγει το περιττό αλεύρι ,ταυτόχρονα πλατυνω τα μπαλάκια για να τηγανιστούν σωστά . Ελέγχω με το μάτι την πλευρά που ψήνεται να έχει πάρει χρώμα και να έχει κάνει κρούστα .
Τότε γυρνω προσεκτικά.
Τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας κάθε τηγανιά να απορροφήσει το λάδι.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ