Τα ωραιότερα αφράτα γευστικά μυρωδάτα κορδονάτα τσουρεκάκια !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
260 ml νερο χλιαρο προς ζεστο,
24 γρ μαγια νωπη,
200 γρ ζαχαρη,
μια πρεζα αλατι,
1 κ.σ.κακουλε,
1 κ.γ.μαχλεπι,
μισο κ.γ.μαστιχα ,
εαν θελουμε ξυσμα 1 πορτοκαλιου,
500-600 γρ αλευρι για τσουρεκια η για ολες της χρησεις,
100 γρ μαργαρινη!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ την μαγια,2 κ.σ.ζαχαρη το νερο και 2 κ.σ.αλευρι ανακατευουμε με συρμα καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!
Βαζουμε σε αλλο μπολ 2 ποτηρια αλευρι πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια!
Τα ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα απαλα!
Ριχνουμε την ζαχαρη και τα μυρωδικα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι!
Τελος ριχνουμε το βουτυρο μαλακο και ζυμωνουμε !
Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη και την ζυμωνουμε παρα πολυ καλα μεχρι να γινει λεια αφρατη να μην κολλαει!
Λαδωνουμε ελαφρως ενα μπολ και την βαζουμε μεσα !
Την σκεπαζουμε για 2 ωρες!
Συνεχιζουμε βαζουμε την ζυμη στον παγκο μας και με τον πλαστη την ανοιγουμε ενα φυλλο (1 εκ παχος)!
Κοβουμε λωριδες ισες και αρχιναμε ανα 3 λωριδες πλεκουμε το τσουρεκακι!
Δηλαδη απο την πλεξουδα που φτιαχνω με τις 3 λωριδες βγαζω 4 μικρα τσουρεκακια!
Τα βαζουμε στην λαδοκολα και τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Στην συνεχεια τα αλοιφουμε με γαλα κσρυδας ριχνουμε σουσαμι και τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Με το μεγεθος αυτο που εφτιαξα μου βγηκαν 50 τσουρεκακια!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!