ΝΤΟΝΑΤΣ!!! Ότι καλύτερο για σνακ! Τι λέτε; Μία συνταγή πού θα ενθουσιάσει!!
__________________________________
Υλικά:
________
2βανιλιες
1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500ml χλιαρό γάλα
150γρ ζάχαρη
2 φακελάκια ξερή μαγιά
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Επικάλυψη:
Πραλινα φουντουκιου
Γλασο λεμονιού.(5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού η ακόμη αντί για λεμόνι λίγες σταγόνες νερό).
Τρόπος παρασκευής
______________________
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετα ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό!
Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ,αλείφουμε με πραλινα φουντουκιου η αλλιώς με γλασο λεμονιού.(5 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη άχνη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού η ακόμη αντί για λεμόνι λίγες σταγόνες νερό.
Καλή επιτυχία!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο facebook.