Τυρόπιτα με σπιτική σφολιάτα !!!! Απλά υπέροχη!!! Την συνταγή για την σφολιάτα την βρήκα στο διαδίκτυο!
Υλικά για ένα ταψάκι 32 εκ
325 γρ αλεύρι γ.ο.χ
150 νερό
1 κ.γ αλάτι
1 κ σ ξύδι
1 πακ Βιτάμ που το έχω βάλει δύο ώρες στην κατάψυξη
Για την γέμιση
300 γρ φέτα
500 γρ τυρί αναλατο
4αυγά
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βάζω το αλευρι με το αλάτι και ανακατέυω τρίβω στον τρίφτη το παγωμένο βουτηρο λίγο λίγο ανακατεύοντας με το αλευρι .Αφού τελειώσει ολο το βουτηρο αρχίζω να προσθέτω λίγο λιγο το νερό και το ξύδι και ανακατευω .Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη την κάνω μια μπάλα και την βάζω στο ψυγείο μισή ώρα!
Ετοιμάζω την γέμιση.
Χτυπάω τα αυγά προσθετω τα τυριά σπασμένα με το πιρούνι αλάτι πιπέρι και αφήνω στην ακρη
Βγάζω το φύλλο από το ψυγείο το χωρίζω στην μέση! Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω το πρώτο φύλλο βάζω την γέμιση ανοίγω το άλλο φυλλο σκεπάζω αλείφω με έναν κρόκο αυγου που έχω αραιώσει με λίγο νερό και ψήνω στον αερα στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας!!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ