Μπουγατσάκια ή μπουγάτσα που δεν σταματάς να τρώς !!!
Πρώτα ετοίμασα την κρέμα!
Εκοψα την σφολιάτα σε τετράγωνα το διπλωσα σε τρίγωνο τα πάτησα με πιρούνι κ τα έψησα.
Μετά τα άνοιξα προσεκτικά με μαχαίρι κ τα γεμισα με κρέμα ρίχνω άχνη κανέλα κ έτοιμα !!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Σας βάζω τη συνταγή όπως είναι αρχικά:
Για το ταψί της κουζίνας
2 κιλά γάλα
2 αυγά φρέσκα
1 φλιτζάνι τσαγιού (όχι κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τσαγιού κορν φλάουρ
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 Βανίλιες
Μια τσιμπια αλατι
(Ξύσμα πορτοκαλιού ελάχιστο αν σας αρέσει)
4 κουταλιές βούτυρο
Σέ κατσαρόλα βάζουμε κρύο το γαλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο χτυπάμε με σύρμα να δυαλυθουν, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει όχι σφιχτή κρέμα.
Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γυαλίσει η κρέμα.
Στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμενα κάτω στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα χλιαρή όχι καυτή βάζουμε από πάνω αλλά 4 φύλλα κρούστας βουτυρωμενα και ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω εστία , περίπου μισή ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας πρέπει να πατώσει καλά και να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
Όταν ψηθεί μετά ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ησυνταγή είναι για μπουγάτσα στο ταψί με φύλλο κρούστας ..Εγώ έκανε την παραλαγή που σας αναφέρω στην αρχή με ψημμένο φύλλο σφολιάτας ..οπως κ να την φτιάξετε είναι καταπληκτική !!!!
Εκτέλεση φωτό από κ. Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ