Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Μπουγάτσα με τυρί !!!


Μπουγατσα με τυρι...!!!Μπουγατσα κατα μερικους μπογατσα κατα αλλους μπγατσα κατα την τοπικην διαλεκτο οπως και να την πουμε ειναι το ιδιο λαχταριστο εδεσμα  !!!


Φυλο αερος εφτιαξα με συνταγη απο το διαδυκτιο....
1 κιλο αλευρι για τσουρεκια κοσκινισμενο
1 κουτ.γλ.αλατι
2 κ.σ ελαιολαδο
530-560 γραμ ζεστο νερο.
Στο αλευρι αναμιγνυουμε το αλατι ...ανοιγουμε ενα λακουβακι και ριχνουμε το μισο νερο και το ελαιολαδο ....παιρνουμε αλευρι απ τις ακρες και φερνουμε προς το κεντρο...ριχνουμε τακτικα και το υπολοιπο νερο και φτιαχνουμε ζυμη προς σφιχτη ....αναλογως το αλευρι ισως δεν χρειαστει ολο το νερο....ζυμωνουμε 15 λεπτα ...σκεπαζουμε με μεμβρανη και πετσετα και αφηνουμε να ξεκουραστει μια ωρα...κατοπιν ριχνουμε αλευρι στο παγκο εργασιας την μεταφερουμε εκει και κανουμε διπλωματα....την αφηνουμε επισης να ξεκουραστει ενα τεταρτο ακομα.....την κοβουμε σε κομματια και  φτιαχνουμε μπαλακια ....ανοιγουμε καθε μπαλακι φυλο με τα χερια και αλειφουμε μαργαρινη με λαδι... μεταφερουμε το καθε φυλο σε μεγαλο τραπεζι και ανοιγουμε με τα χερια τραβωντας το...αλειφουμε ολο το φυλο με το μιγμα βουτυρου-λαδιου και διπλωνουμε οσες φορες θελουμε ...βαζουμε την γεμιση και μεταφερουμε σε καλα βουτυρομενο ταψι....ανοιξα τεσσερα φυλα ,διπλωσα 4 φορες το καθενα και εφτιαξα 4 ρολα
Στη γεμιση εβαλα
μισο κιλο φετα
 350 γραμ ανθοτυρο προβειο φρεσκο και 140 γραμ απο το μιγμα μαργαρινη-λαδι....
χρειαστηκα  250 γραμ μαργαρινη 50 γραμ ελαιολαδο στο συνολο για το αλλειμα των φυλων
Εψησα μια ωρα στους 170 βαθμους...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ