Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Αμυγδαλωτά ή γεμάτα!!!


Αμυγδαλωτά ή γεμάτα!!!Αμυγδαλωτα ασπρα σαν τα χιονια απλα ,λιτα και απερριτα !!


Τι χρειαστήκαμε.
1 κιλο σκονη αμυγδαλου
400 γραμ αχνη ζαχαρη
150 γραμ περιπου ανθονερο απο ανθη νερατζιας
1/2 κιλο αχνη ζαχαρη για το πασπαλισμα
Γαρυφαλακια
Ανακατευουμε το αμυγδαλο με την αχνη και ριχνουμε με δοσεις το ανθονερο κανοντας μια ζυμη που να μπορουμε να διαμορφωσουμε σε οτι σχημα θελουμε....εμεις κανουμε αχλαδακια...αφηνουμε να στεγνωσουν καποιες ωρες αναλογως των συνθηκων και βουταμε στην αχνη....στολιζουμε με γαρυφαλακι....δεν χρειαζονται ψησιμο ...κρατανε πολυ καιρο σε γυαλινα βαζα εκτος ψυγειου φυσικα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Maria XatzhstamatioyΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ