Σουτζουκάκια σμυρνέικα έφτιαξα σήμερα με ρυζάκι μπασμάτι και έγιναν όνειρο 👌 μπουκιά και συχώριο 😋
Υλικά
600 γρ. κιμά ανάμικτο
4 φέτες του τοστ αλεσμένες στο μουλτι
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ. κίμινο
1/2 κ.γ. πάπρικα
Κανέλα προαιρετικά (εγώ δεν έβαλα)
Αλάτι πιπέρι
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με το κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά...✓✓
Σάλτσα ντομάτας
3-4 ντομάτες τριμμένες λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα κίμινο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.... αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθούν τα υγρά τους... ρίχνουμε μισό ποτηράκι κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί...στη συνέχεια προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, μια κ.σ. πελτέ ντομάτας και αφήνουμε να βράσει...✓✓✓
Φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα περνάμε ελαφρώς από το τηγάνι.... όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.... περίπου 20-30 λεπτά...✓✓✓
Βράζουμε το ρυζάκι με αναλογία 2 νερό 1 ρύζι και λίγο αλάτι για 10 λεπτά, και σερβίρουμε...✓✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ