Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ελιοψωμο..Πολύ αφράτο!!!


Ελιοψωμο !!!!Πολύ αφράτο!!!


Υλικά
1 φλυτζάνι  νερό χλιαρό
1 φακ μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ.γ αλατι
3 φλιτζάνια αλέυρι
1 φλ καφέ ελαιόλαδο
1.5 φλ ελιες ψιλοκομμένες
Λίγο ρίγανη
 Λίγο ελαιόλαδο  για το αλλειμα !!!
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω  καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι  το αλάτι την ρίγανη και   ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Μετα χωρίζω την ζύμη σε  κομμάτια. Παίρνω ένα ένα ζυμαράκι το ανοίγω βάζω ελιές και το κλείνω μπαλάκι!! Τα βάζω περιμετρικά γύρω γύρω από το ταψάκι.Βαζω ένα μπαλάκι και στο κέντρο.Ανοιγω ενα κομμάτι ζύμης κόβω τρίγωνα βαζω λίγες ελιτσες και το τυλίγω σαν λουλουδάκι. Τα τοποθετώ γύρω από το κεντρικό μπαλάκι.Μετα φτιάχνω κοτσίδες και στόλιζω.Την ιδέα για τον στολισμό την είδα  στο pinterest! Αλειφω με λίγο λαδάκι  αφήνω να φουσκώσουν πάλι  και
ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ