Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Νηστίσιμα τσουρεκάκια !!!


Απο τα ποιο αφράτα γεμάτο ίνες νηστίσιμα μικρά τσουρεκάκια !!!

Βαζουμε.σε ενα μπολ1,5 μισο ποτηρι χλιαρο νερο με 100 γραμμαρια μαγια νωπη,

1 κουταλια ζαχαρη το ανακατευουμε και το αφηνουμε σκεπασμενο 15 λεπτα!

Στην λεκανη βαζουμε μισο ποτηρι σπορελαιο(130 ml),

1 ποτηρι ζαχαρη(280 γραμμαρια),

μισο ποτηρι φρεσκου πορτοκαλιου(130 ml),

ξυσμα.1 πορτοκαλιου,

μισο κουταλακι μαχλεπι,

μισο κουταλακι κακουλε,

1 βανιλια και τα ανακατευουμε! 

Ριχνουμε το μείγμα μαγιας και ανακατευουμε! 

Τελος προσθετουμε.1 κιλο.αλευρι για τσουρεκια αλλα χουφτα χουφτα δεν ζυμωνουμε πολυ παρα μονο διπλωνουμε !!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 2 ωρες!

.





Στην συνεχεια την μεταφερουμε.στον παγκο μας την ζυμωνουμε.ελαφρως κοβουμε μικρα κομματακια τα.κανουμε κορδονια οτι σχεδιο θελουμε τα τοποθετουμε στην.λαδοκολα στο ταψι και σε ενα ποτηρι βαζουμε 1 κουταλια νερο με 3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη το ανακατευουμε και περναμε τα τσουρεκακια με.πινελο κ ρίχνουμε από πάνω ή σουσάμι λίγο ή φλούδα αμυγδάλου !

Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 25 λεπτα στους 180 βαθμους ανάλογα τον φούρνο!

Εκτέλεση φωτό από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ..Συνταγή από κ. Θεοδωρας Ρούλα ΠαπαλιαγκαΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!