Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι !!!


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ !!!


ΥΛΙΚΑ
1μιση με 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα τριμμένη και στραγγισμένη
1 Μεγάλο Κρεμμύδι ξερό
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
2 - 3 κρεμμυδάκια χλωρά
Μαϊντανό
Μάραθο
Δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
4  με 5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή όσο εμείς νομίζουμε για να  μαζευτούν τα υλικά και να πλαστουν.
Η ποσότητα των υλικών είναι σχετική, όσο ταιριάζει στις γεύσεις του καθενός, μπορεί να θέλετε λιγότερο να βάλετε, ή περισσότερο.
Αυτό που προσέχουμε είναι το αλάτι και το πιπέρι να το βάζουμε λίγο λίγο  για να μην γίνουν αλμυρά και καυτερά. 

.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω  εξωτερικα την κολοκύθα για τυχόν χώμα την κόβω σε κομμάτια και την καθαρίζω από την φλούδα, κόβω και το εσωτερικό ώστε να βγάλω  τα σπόρια και την τρίβω στον τρίφτη.
Ρίχνω αλάτι το ανακατεύω να πάει παντού και το αφήνω στο σουρωτήρι μερικές ώρες να στραγγίξει, κατόπιν παίρνω  μια ποσότητα στις χούφτες μου το σφίγγω ώστε να βγάλει τα περισσότερα  υγρά.
Πλένω όλα τα μυρωδικά και τα ψιλοκόβω  καθώς το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα ρίχνω όλα μαζί σε μια λεκάνη προσθέτω αλάτι,  πιπέρι  το αλεύρι και ζυμώνω, δοκιμάζω  όπως σας είπα παραπάνω και προσθέτω  ότι χρειάζεται.
Πλάθω  κεφτέδες όπως με τον κιμά τα περναω  από αλεύρι και τα τηγανίζω σε αρκετό ελαιολαδο  σε σιγανή φωτιά  ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα.
Καλό είναι όταν τα ζυμωσουμε να τα αφήσουμε κάποια ώρα να αναμιχθούν οι γεύσεις τους. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ