Σπέσιαλ Εκμέκ κανταΐφι!!!
Σπέσιαλ Εκμέκ κανταΐφι!!!!!.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γραμμαρια κανταιφι,
300 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο!
Βουτυρωνουμε με τα 50 γρ το ταψι το ρηχο της κουζινας μας!
Βάζουμε μεσα το κανταιφι και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα!
Ριχνουμε πανω του λιωμενο χλιαρο το βουτυρο(250 γρ) και το ανακατευουμε με τα χερια καλα!
Θελουμε να μουσκευτει καλα ολο!
Το ισιωνουμε καλα και το βάζουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους να.κοκκινησει καλα οχι να καει!!!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!!!!
Την επομενη εαν δεν θελουμε να λερωσουμε τα χερια μας βαζουμε πλαστικα γαντια!
Παιρνουμε το κανταιφι και το βάζουμε στο ταπερ η στο ταψι μας(νουμερο 28)!
Το ανακατευουμε και το ισιωνουμε!!!
Το αφηνουμε στην ακρη!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα απο την ωρα που αρχιζει ο βρασμος στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του!!
Το κατεβαζουμε απο την εστια και το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε το κανταιφι με κουταλα σιγα σιγα!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 κιλο γαλα με 6 κ.σζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας γεμάτες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια,3 κουταλιες της σουπας βουτυρο,2 κρόκους αυγών!
Ανακατεύουμε!
Οταν κρυωσει πολυ καλα την αφρατευουμε με το μιξερ και βαζουμε μεσα 1 κουπα χτυπημενη σαντιγυ!
Ανακατευουμε απαλα με μαριζ και την βάζουμε πανω στο κρυο κανταιφι!!!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε 500 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 4 κ.σ.αχνη!
Διακόσμηση αμύγδαλο καβουρδισμένο!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!