Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Λαχανοντολμάδες με σως μούρλια!!!


Λαχανοντολμάδες με σως μούρλια!!!

Υλικά
2 Λάχανα ή 1 μεγάλο
800γρ μοσχ.κιμα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισο μάτσο άνηθο
Μισό μάτσο μαϊντανό
χυμό 3 λεμόνια
1 φλυτζάνια ρυζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 κύβο σπιτικό λαχανικών
3 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
πιπέρι


Για τη σως
1 κουτ σούπας βούτυρο
2 κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
4 φλυτζ ζωμό απ το φαγητό


Κόβουμε βαθιά, τα κοτσάνια απ τα λάχανα κ τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίζουν να ξεκολλάνε τα φύλλα τους ένα ένα.

Ζυμώνουμε τον κιμά μ όλα τα υλικά εκτός απ το λάδι,τα λεμόνια κ τον κύβο.

Στο ψυγείο για μισή  ώρα.

Μετά γεμίζουμε 1 κουτ σούπας σε κάθε λαχανόφυλλο κ τυλίγουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα τοποθετούμε κυκλικά κ κοντά το ένα με το άλλο.

Προσθέτουμε το λάδι ,το χυμό λεμονιών κ το κύβο.

Τα σκεπάζουμε μ ένα πιάτο κ βάζουμε κ από πάνω κ ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για βάρος!

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1:30'


Σως
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βιτάμ κ μετά ριχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε κ στη συνέχεια Ρίχνουμε το ζωμό από το φαγητό μας.

Μόλις αρχίζει να δένει ,ειναι έτοιμο!!!

Αλατοπιπερώνουμε!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Vivia Xatzi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ