Λαχανοντολμάδες με σως μούρλια!!!
Υλικά
2 Λάχανα ή 1 μεγάλο
800γρ μοσχ.κιμα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισο μάτσο άνηθο
Μισό μάτσο μαϊντανό
χυμό 3 λεμόνια
1 φλυτζάνια ρυζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 κύβο σπιτικό λαχανικών
3 κγ αλάτι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
πιπέρι
Για τη σως
1 κουτ σούπας βούτυρο
2 κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
4 φλυτζ ζωμό απ το φαγητό
Κόβουμε βαθιά, τα κοτσάνια απ τα λάχανα κ τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου αρχίζουν να ξεκολλάνε τα φύλλα τους ένα ένα.
Ζυμώνουμε τον κιμά μ όλα τα υλικά εκτός απ το λάδι,τα λεμόνια κ τον κύβο.
Στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά γεμίζουμε 1 κουτ σούπας σε κάθε λαχανόφυλλο κ τυλίγουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα τοποθετούμε κυκλικά κ κοντά το ένα με το άλλο.
Προσθέτουμε το λάδι ,το χυμό λεμονιών κ το κύβο.
Τα σκεπάζουμε μ ένα πιάτο κ βάζουμε κ από πάνω κ ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό για βάρος!
Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1:30'
Σως
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βιτάμ κ μετά ριχνουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε κ στη συνέχεια Ρίχνουμε το ζωμό από το φαγητό μας.
Μόλις αρχίζει να δένει ,ειναι έτοιμο!!!
Αλατοπιπερώνουμε!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Vivia Xatzi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ