Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο !!!
Λόγω κρύου βάλσαμο!!! Ζεστά ζεστά γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο !!!
Συνταγή :
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 καρότο κομμένο μικρά κυβακια
Ανιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι λίγο λάδι
1 φλυτζανακι καφέ ρύζι άγριο(αυτά για την ζύμη)και 2 φλυτζανακια ρυζι στο φαγητό.
Αυγολέμονο:
2 αυγά,
χυμό δύο λεμονιων
Εκτέλεση :
Βάζω νερό στην κατσαρόλα με λίγα κυβάκια καρότο να βράσει.
Εχω ετοιμάσει την ζύμη με όλα τα παραπάνω υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθω μπαλάκια . Αλευρωνω τα γιουβαρλάκια και μόλις παίρνει βράσει τα ρίχνω ένα,ένα.
Ριχνω δύο φλυτζανακια καφέ κοφτά ρύζι άγριο,ή Καρολίνα ..Αν την θέλετε πιο ζουμερή βάλτε ένα φλυτζανάκι ... λάδι, αλάτι, πιπέρι.
Μόλις γίνει βγάζω ζουμί από το φαγητό χτυπαω τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνω τους κρόκους λίγο λίγο το λεμόνι,το ζουμί και το ρίχνω στο φαγητό .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. George Limperopoulos!