Σημερινό ...Μοσχαράκι κοκκινιστό ..έιχα στηθοπλευρά για σούπα αλλά το μαγείρεψα με τον παρακάτω τρόπο και έγινε φανταστικό ...Δοκιμάστε το λιώνει στο στόμα κ πολύ γευστικό !!!
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρωσα κ τίναξα απο το περιττό αλεύρι το κρέας . 1κιλό είχα .
Εβαλα λίγο λάδι στην κατσαρόλα κ σοτάρισα το κρέας από όλες τις πλευρές καλά .
Το έβγαλα σε πιατέλα .
Εριξα στο ίδιο λάδι 2 ψιλοκομένα κρεμμύδια -μπορείτε και 1 -
Πρόσθεσα κ 2 σκελίδες πολύ ψιλοκομμένες σκόεδο .
Πρόσθεσα και 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρισα καλά να μαραθούν.
Αμέσως μετά έβαλα μαζί τα κομμάτια το κρέας χυμό πελτέ ή 3 πολτοποιημένες ντομάτες 1 κουταλιά πελτέ και ανακάτεψα με ξύλινη κουτάλα .
.
Εριξα μέσα και μισό ποτήρι κρασί οτι έχουμε ,εγώ έβαλα κόκκινο .
Το άφησα λίγο να μαγειρευτεί και να εξατμιστεί το κρασί ανακατεύοντας που κ που .
Πρόσθεσα πιπέρι ,λίγη γλυκιά πάπρικα ,λίγο τζίντζερ σε σκόνη ,λίγο κουρκουμά ,λίγη ζάχαρη,ανακάτεψα και πρόσθεσα νερό καυτό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας κ μαγείρεψα .
Αφού το δοκίμασδα μετά από μισή ώρα να έχει λίγο μαλακώσει πρόσθεσα το αλάτι και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό ακόμα ..Αυτό το κοιτάμε κ το κάνουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και αν μαγειρευτεί κ η σάλτσα είναι νερουλή ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει κ να δέσει η σάλτσα .
Εγώ συνόδευσα σήμερα με μακαρόνια μπόλικη σαλτσούλα πάρα πολύ νόστιμη κ τυράκι τριμμένο .. και αύριο θα προσθέσω λίγο νερό λίγο λαδάκι αλατάκι αν χρειάζεται και μόλις αρχίζει να βράζει θα προσθέσω πατάτες σε κυβάκια να γίνει γιαχνί μιά κ περίσσεψε σάλτσα .
Σίγουρα θα γίνει ακόμα πιο νόστιμο με κρέας στρογγυλό ή χτένι .
Το κρέας με το αλεύρωμα γίνετε πιο μαλακό κ δένει ωραία κ η σάλτσα !
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !