ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κρέας χτένι -αγόρασα-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το χέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
Ζεστό νερό
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι-πιπέρι -γλυκιά πάπρικα -λίγο κουρκουμά -λίγο τζίντζερ σε σκόνη -Εγώ τα βάζω ολα αυτά-
Τριμμένο τυράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτω το κρεμμύδι το σκόρδο τα καρότα κ το κρέας αφού πρώτα το αλευρώσω κ το τινάξω να φύγει το περιττό αλεύρι --- Αυτο κάνει το κρέας πιο μαλακό κ δένει στο τέλος κ την σάλτσα .
Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα συχνά .
Ρίχνω το πιπέρι το κουρκουμά την πάπρικα το τζίντζερ κ το αλάτι ανακατεύοντας .
Εγώ συνεχίζω βάζοντας 1 βραστήρα νερό καυτό και κλείνω την χύτρα για 35-40 λεπτά .
.
(Αν δεν το κάνετε σε χύτρα μην βάλετε το αλάτι κ νερό ζεστό λίγο λίγο κ το παρακολουθείτε μέχρι να μαγειρευτεί κ να μαλακώσει κ να δέσει η σάλτσα κ λίγο πριν το τέλος προσθέστε αλάτι κ χυμό λεμονιού .)
Ανοίγω την χύτρα προσθέτω λεμόνι και με ξεσκέπαση κατσαρόλα μαγειρεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα του .!
Σερβίρω ή με μακαρόνια ή πατάτες ή ρύζι πιλάφι ... Είναι φανταστικό λιώνει στο στόμα !
Εκτέλεση φωτό συνταγή απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .
.