Αφράτη πεντανόστιμη μελιτζανόπιτα της μαμάς στο τσακ μπαμ.. χωρίς φύλλο...!!!
Υλικά
για ταψάκι 24 ×35
200 γρ φαρινάπ
2 μέτριες μελιτζάνες καθαρισμένες απ τη φλούδα.
200 γρ τυρί φέτα
70 γρ τριμμένη γραβιέρα
2 αυγά
1 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
200 γρ γιαούρτι
1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
Πιπέρι
Αλάτι ελάχιστο (αν η φέτα σας είναι αλμυρή μην βάζετε καθόλου)
Εκτέλεση
1️⃣ Σε ενα μπολ τρίβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρό τρίφτη και στραγγίζουμε καλά.
2️⃣ Σε βάθη πιάτο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
3️⃣ Προσθέτουμε τη μελιτζάνα, το γιαούρτι και τη φέτα, ανακατεύουμε καλά.
4️⃣ Στη συνέχεια αλάτι πιπέρι και σε δόσης το αλεύρι
5️⃣ Τέλος τη γραβιέρα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.
6️⃣ Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε σουσάμι ή γραβιέρα (προαιρετικά)
6️⃣ Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 - 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να πάρει χρώμα πάνω και κάτω.
Εκτέλεση συνταγή φωτογραφία από MPAXARI K KANELA