Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Μουσακάς με διαφορετικό τρόπο ετοιμασίας !!!

.


.
 Σημερινό ... Μουσακάς πολύ γρήγορος πεντανόστιμος με τρόπο που δεν θα σας κουράσει καθόλου και θα ετοιμαστεί πολύ γρήγορα για τον φούρνο ... Η συνταγή είναι ακριβώς οπως σας την λέω χωρίς πολλά πολλά κ πιστέψτε με η νοστιμιά δεν περιγράφετε !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!! 

Αν θέλετε μελιτζάνες κ πατάτες τις ραντίζετε με λίγο λάδι κ τα ψήνετε αντί τηγάνι εμένα μου αρέσει παραδοσιακα στο τηγάνι εχει άλλη γεύση  το φαγητό.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ποσότητα βάζετε εσείς όσο χρειάζεστε εγώ έκανα σε ταψί για 8 μερίδες .

Πλένω καθαρίζω 4 με 5 μελιτζάνες αφαιρώ λίγη από την φλούδα για να είναι πιο ελαφρύ το φαγητό και τις κόβω καρεδάκια οπως σας δείχνω .

Κόβω κ 3 η 4 μέτριες πατάτες κατά τον ίδιο τρόπο κ τις αφήνω σκεπασμένες με νερό σε μπολ μέχρι να τηγανίσω τις μελιτζάνες πρώτα .

.



Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι κ αφού ζεσταθεί ρίχνω καρεδάκια μελιτζάνας μπόλικα να τηγανιστούν .

Αυτό το έκανα 3 φορές .

Αδειαζα κάθε φορά τις μελιτζάνες στο ταψί που θα ψήσω .

Αφού τελείωσα με τις μελιτζάνες τηγάνισα κ τις πατάτες .


Εβαλα κ τις τηγανισμένες πατάτες στο ταψί έριξα λίγο αλάτι ανακάτεψα και ίσιωσα τα υλικά .

Εριξα από πάνω λίγο τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή ότι άλλο τυρί κεφαλοτύρι.

Οταν τηγάνιζα μελιτζάνες πατάτες ετοίμαζα συγχρόνως τον κιμά τον οποίο θα τον φτιάξετε οπως σας πω χωρίς πολλά πολλα .

.



Έβαλα λάδάκι στο τηγάνι πρόσθεσα 500 γραμ κιμά κ με ξύλινη κουτάλα κ τον έσπαγα κ τον καβούρντιζα μέχρι να καφετίσει .

Εριξα ενα κύβο -΄ξερω δεν σας αρέσει μην βάλετε - εγω βάζω πάντα για νοστιμιά βιολογικό .

Πρόσθεσα πιπέρι πάπρικα κ 2 κουτ σούπας πελτέ κ αλάτι κ ανακάτεψα για λίγο .

Εριξα νεράκι 1 ποτήρι νερού κ το μαγείρεψα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μείνει με πηχτή λίγη σάλτσα .

Τον έριξα επάνω από μελιτζάνες πατάτες κ αφού τον έστρωσα ομοιόμορφα έριξα πάλι λίγο τριμμένο τυρί.


 .
ΚΡΕΜΑ 

Εβαλα λάδι στην κατσαρόλα περίπου μισή κούπα κ λίγο λιγότερο -Την κάνω πλέον με το μάτι -

Μόλις ζεστάθηκε το λάδι άρχισα κ έριχνα λίγο λίγο το αλεύρι κ ανακάτευα με τον αυγοδάρτη.

Αλεύρι έριξα τόσο όσο να μου μαζευτεί το μείγμα στον αυγοδάρτη περίπου 1και μισό φλιτζάνι.

Αυτό θα το καταλάβετε μόλις γίνει πολύ πηχτό το μείγμα κ μαζευτεί επάνω στον αυγοδάρτη.

Αμέσως έριξα 1 λίτρο φρέσκο γάλα κ ανακάτευα συνέχεια .

Μόλις έπηξε έριξα λίγο αλάτι κ μία χούφτα τυρί τριμμένο .

Να έχετε κοντά κι άλλο γάλα μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα .

Την έριξα από πάνω από τον κιμά κ πασπάλισα με τριμμένο τυρί.


 .

Εψησα μέχρι να πάρει χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο αέρα η κανονικό 180 βαθμούς .

Κρύωσε έκοψα κ δεν έμεινε τίποτα !!!! 

Τέλειος κ η μελιτζάνα καρεδάκι κομμένη την καταλαβαίνεις περισσότερο την γεύση της !!!!

 Να το φτιάξετε ... οπως σας το λέω κ θα δείτε πόσο νόστιμο φαγητό είναι κ πολύ γρήγορο !!!!

Κι ο κιμάς τίποτα περισσότερο μέσα .


 Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΔΕΙΤΕ Κ ΑΛΛΕΣ Συνταγές -Η πατήστε το λινκ να με ακολουθείτε να μαγειρεύουμε παρέα ! -->  https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/