Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Μουσακάς με διαφορετικό τρόπο ετοιμασίας !!!


 Σημερινό ... Μουσακάς πολύ γρήγορος πεντανόστιμος με τρόπο που δεν θα σας κουράσει καθόλου και θα ετοιμαστεί πολύ γρήγορα για τον φούρνο ... Η συνταγή είναι ακριβώς οπως σας την λέω χωρίς πολλά πολλά κ πιστέψτε με η νοστιμιά δεν περιγράφετε !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!! 

Αν θέλετε μελιτζάνες κ πατάτες τις ραντίζετε με λίγο λάδι κ τα ψήνετε αντί τηγάνι εμένα μου αρέσει παραδοσιακα στο τηγάνι εχει άλλη γεύση  το φαγητό.

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ποσότητα βάζετε εσείς όσο χρειάζεστε εγώ έκανα σε ταψί για 8 μερίδες .

Πλένω καθαρίζω 4 με 5 μελιτζάνες αφαιρώ λίγη από την φλούδα για να είναι πιο ελαφρύ το φαγητό και τις κόβω καρεδάκια οπως σας δείχνω .

Κόβω κ 3 η 4 μέτριες πατάτες κατά τον ίδιο τρόπο κ τις αφήνω σκεπασμένες με νερό σε μπολ μέχρι να τηγανίσω τις μελιτζάνες πρώτα .

.



Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι κ αφού ζεσταθεί ρίχνω καρεδάκια μελιτζάνας μπόλικα να τηγανιστούν .

Αυτό το έκανα 3 φορές .

Αδειαζα κάθε φορά τις μελιτζάνες στο ταψί που θα ψήσω .

Αφού τελείωσα με τις μελιτζάνες τηγάνισα κ τις πατάτες .


Εβαλα κ τις τηγανισμένες πατάτες στο ταψί έριξα λίγο αλάτι ανακάτεψα και ίσιωσα τα υλικά .

Εριξα από πάνω λίγο τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή ότι άλλο τυρί κεφαλοτύρι.

Οταν τηγάνιζα μελιτζάνες πατάτες ετοίμαζα συγχρόνως τον κιμά τον οποίο θα τον φτιάξετε οπως σας πω χωρίς πολλά πολλα .

.



Έβαλα λάδάκι στο τηγάνι πρόσθεσα 500 γραμ κιμά κ με ξύλινη κουτάλα κ τον έσπαγα κ τον καβούρντιζα μέχρι να καφετίσει .

Εριξα ενα κύβο -΄ξερω δεν σας αρέσει μην βάλετε - εγω βάζω πάντα για νοστιμιά βιολογικό .

Πρόσθεσα πιπέρι πάπρικα κ 2 κουτ σούπας πελτέ κ αλάτι κ ανακάτεψα για λίγο .

Εριξα νεράκι 1 ποτήρι νερού κ το μαγείρεψα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μείνει με πηχτή λίγη σάλτσα .

Τον έριξα επάνω από μελιτζάνες πατάτες κ αφού τον έστρωσα ομοιόμορφα έριξα πάλι λίγο τριμμένο τυρί.


ΚΡΕΜΑ 

Εβαλα λάδι στην κατσαρόλα περίπου μισή κούπα κ λίγο λιγότερο -Την κάνω πλέον με το μάτι -

Μόλις ζεστάθηκε το λάδι άρχισα κ έριχνα λίγο λίγο το αλεύρι κ ανακάτευα με τον αυγοδάρτη.

Αλεύρι έριξα τόσο όσο να μου μαζευτεί το μείγμα στον αυγοδάρτη περίπου 1και μισό φλιτζάνι.

Αυτό θα το καταλάβετε μόλις γίνει πολύ πηχτό το μείγμα κ μαζευτεί επάνω στον αυγοδάρτη.

Αμέσως έριξα 1 λίτρο φρέσκο γάλα κ ανακάτευα συνέχεια .

Μόλις έπηξε έριξα λίγο αλάτι κ μία χούφτα τυρί τριμμένο .

Να έχετε κοντά κι άλλο γάλα μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα .

Την έριξα από πάνω από τον κιμά κ πασπάλισα με τριμμένο τυρί.

.

 Εψησα μέχρι να πάρει χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο αέρα η κανονικό 180 βαθμούς .

Κρύωσε έκοψα κ δεν έμεινε τίποτα !!!! 

Τέλειος κ η μελιτζάνα καρεδάκι κομμένη την καταλαβαίνεις περισσότερο την γεύση της !!!!

.


 Να το φτιάξετε ... οπως σας το λέω κ θα δείτε πόσο νόστιμο φαγητό είναι κ πολύ γρήγορο !!!!

Κι ο κιμάς τίποτα περισσότερο μέσα .

 Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

ΔΕΙΤΕ Κ ΑΛΛΕΣ Συνταγές -Η πατήστε το λινκ να με ακολουθείτε να μαγειρεύουμε παρέα ! -->  https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/