.
.
Σημερινό ... Μουσακάς πολύ γρήγορος πεντανόστιμος με τρόπο που δεν θα σας κουράσει καθόλου και θα ετοιμαστεί πολύ γρήγορα για τον φούρνο ... Η συνταγή είναι ακριβώς οπως σας την λέω χωρίς πολλά πολλά κ πιστέψτε με η νοστιμιά δεν περιγράφετε !!!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!
Αν θέλετε μελιτζάνες κ πατάτες τις ραντίζετε με λίγο λάδι κ τα ψήνετε αντί τηγάνι εμένα μου αρέσει παραδοσιακα στο τηγάνι εχει άλλη γεύση το φαγητό.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ποσότητα βάζετε εσείς όσο χρειάζεστε εγώ έκανα σε ταψί για 8 μερίδες .
Πλένω καθαρίζω 4 με 5 μελιτζάνες αφαιρώ λίγη από την φλούδα για να είναι πιο ελαφρύ το φαγητό και τις κόβω καρεδάκια οπως σας δείχνω .
Κόβω κ 3 η 4 μέτριες πατάτες κατά τον ίδιο τρόπο κ τις αφήνω σκεπασμένες με νερό σε μπολ μέχρι να τηγανίσω τις μελιτζάνες πρώτα .
.
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι κ αφού ζεσταθεί ρίχνω καρεδάκια μελιτζάνας μπόλικα να τηγανιστούν .
Αυτό το έκανα 3 φορές .
Αδειαζα κάθε φορά τις μελιτζάνες στο ταψί που θα ψήσω .
Αφού τελείωσα με τις μελιτζάνες τηγάνισα κ τις πατάτες .
Εβαλα κ τις τηγανισμένες πατάτες στο ταψί έριξα λίγο αλάτι ανακάτεψα και ίσιωσα τα υλικά .
Εριξα από πάνω λίγο τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ή ότι άλλο τυρί κεφαλοτύρι.
Οταν τηγάνιζα μελιτζάνες πατάτες ετοίμαζα συγχρόνως τον κιμά τον οποίο θα τον φτιάξετε οπως σας πω χωρίς πολλά πολλα .
.
Έβαλα λάδάκι στο τηγάνι πρόσθεσα 500 γραμ κιμά κ με ξύλινη κουτάλα κ τον έσπαγα κ τον καβούρντιζα μέχρι να καφετίσει .
Εριξα ενα κύβο -΄ξερω δεν σας αρέσει μην βάλετε - εγω βάζω πάντα για νοστιμιά βιολογικό .
Πρόσθεσα πιπέρι πάπρικα κ 2 κουτ σούπας πελτέ κ αλάτι κ ανακάτεψα για λίγο .
Εριξα νεράκι 1 ποτήρι νερού κ το μαγείρεψα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μείνει με πηχτή λίγη σάλτσα .
Τον έριξα επάνω από μελιτζάνες πατάτες κ αφού τον έστρωσα ομοιόμορφα έριξα πάλι λίγο τριμμένο τυρί.
.ΚΡΕΜΑ
Εβαλα λάδι στην κατσαρόλα περίπου μισή κούπα κ λίγο λιγότερο -Την κάνω πλέον με το μάτι -
Μόλις ζεστάθηκε το λάδι άρχισα κ έριχνα λίγο λίγο το αλεύρι κ ανακάτευα με τον αυγοδάρτη.
Αλεύρι έριξα τόσο όσο να μου μαζευτεί το μείγμα στον αυγοδάρτη περίπου 1και μισό φλιτζάνι.
Αυτό θα το καταλάβετε μόλις γίνει πολύ πηχτό το μείγμα κ μαζευτεί επάνω στον αυγοδάρτη.
Αμέσως έριξα 1 λίτρο φρέσκο γάλα κ ανακάτευα συνέχεια .
Μόλις έπηξε έριξα λίγο αλάτι κ μία χούφτα τυρί τριμμένο .
Να έχετε κοντά κι άλλο γάλα μήπως χρειαστεί λίγο ακόμα .
Την έριξα από πάνω από τον κιμά κ πασπάλισα με τριμμένο τυρί.
.
Εψησα μέχρι να πάρει χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο αέρα η κανονικό 180 βαθμούς .
Κρύωσε έκοψα κ δεν έμεινε τίποτα !!!!
Τέλειος κ η μελιτζάνα καρεδάκι κομμένη την καταλαβαίνεις περισσότερο την γεύση της !!!!
Να το φτιάξετε ... οπως σας το λέω κ θα δείτε πόσο νόστιμο φαγητό είναι κ πολύ γρήγορο !!!!
Κι ο κιμάς τίποτα περισσότερο μέσα .
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ Κ ΑΛΛΕΣ Συνταγές -Η πατήστε το λινκ να με ακολουθείτε να μαγειρεύουμε παρέα ! --> https://www.facebook.com/magiriki.kai.sintages/