Απο τα ωραιότερα τηγανόψωμα παραδοσιακά Κύμης !!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι μισό σταρένιο κ μισό για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1 ποτήρι νερό-Θα δείτε μπορεί να χρειαστείτε λίγο ακόμα νερό να μην είναι ούτε πολύ μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια ούτε πολύ σκληρή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό σε μιά λεκάνη ,κ μετά ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι το αλάτι κ το νερό κ ζυμώνουμε κ το κάνουμε σαν μπάλα κ το αφήνουμε να φουσκώσει.
Παίρνουμε μία μπάλα ζυμάρι ίσα με το μπαλάκι του γκολφ την ανοίγουμε με το χέρι σε ένα πιάτο και κάνουμε μία τρυπούλα στην μέση με το δάχτυλο και βάζουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι -Μπορείτε κ σπορέλαιο -να ζεστάνει καλά και ρίχνουμε την πίτα που την έχουμε ανοίξει και την ρίχνουμε στο τηγάνι .
Με ένα πιρούνι το τρυπάμε από πάνω κ το φέρνουμε γύρω γύρω μέχρι να ροδίσει και το γυρίζουμε και από την άλλη μεριά.
Το τρυπάμε γιατί φουσκώνουν πολύ για να κάτσουν.
Καλή επιτυχία !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ντίνα από Χαλκίδα