Συνταγή για τα πιο ΕΥΚΟΛΑ και ΑΦΡΑΤΑ Cinnamon Rolls !!!
Φτιάξτε τη καλύτερη συνταγή για τα πιο εύκολα και αφράτα Ρολάκια Κανέλας ή αλλιώς Cinnamon Rolls!
Υλικά:
5 γρ. μαγιά στιγμής
90 γρ. γάλα χλιαρό
250 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
110 γρ. κρέμα τυρί
40 γρ. άχνη
1 βανιλίνη
6-8 κ.σ. γάλα
Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, περίπου 10′ μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.
Τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 30x40 εκ. και το γεμίζουμε με το μείγμα κανέλας απλώνοντάς το με τη σπάτουλα.
Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με νερό και το τυλίγουμε να γίνει ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια πάχους 2 εκ. .
Βάζουμε τα ρολάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε ζεστό μέρος για 45′.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς για περίπου 15′-20′.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, την βανιλίνη, το γάλα και ανακατεύουμε με με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια κρεμώδες υφή.
Γαρνίρουμε τα ρολά κανέλας με την κρέμα τυριού και απολαμβάνουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=v4h-rpte9Fw