ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ.γιαούρτι πλήρες
200γρ.μαργαρίνη
50 ml καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανιλιες
100 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
600γρ.ζάχαρη
450 ml νερό
500 ml χυμο πορτοκαλιου
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Με ενα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες το φύλλο.Τα ξεχωρίζουμε καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους και τα βάζουμε σε ένα ταψί μεγάλο.Το βάζουμε στους 180 βαθμους για 10-15 λεπτά να ξεραθούν λιγο.
Σ ενα μπολ χτυπάμε με σύρμα η το μιξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά,το γιαούρτι,την μαρμελάδα το ξύσμα,το καλαμποκέλαιο, το μπεικιν,και της βανιλιες να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτουμε τα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα.
Οσο ψήνετε το γλυκό φτιάχνουμε το σιρόπι ,βαζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε 8-10 λεπτά περίπου.Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Συνταγή από -- Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.