Εκτέλεση
Ο κρεοπώλης μου μου είπε πριν το μαγειρέψω να το βάλω σε νερό με ξύδι και να το αφήσω όσο περισσότερο γίνετε ,το έβαλα λοιπόν σε μπολ το σκέπασα με νερό έριξα μπόλικο μηλόξιδο κ το άφησα αρκετή ώρα.
Εβαλα το αντικολλητικό τηγάνι στην εστία να κάψει .
Τοποθέτησα μέσα το συκώτι χωρίς να το ξεπλύνω και πρόσθεσα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Το άφησα να σιγομαγειρευτεί γυρνώντας το ανα τακτά διαστήματα .
Μόλις πιεί όλο το νερό του με ένα μαχαίρι μυτερό το χαράσσω από την μία πλευρά οριζόντια κάθε κομμάτι.
Ρίχνχ από πάνω ανθό αλατιού -λίγη γλυκιά πάπρικα και φρέσκια ρίγανη από την γλάστρα μου -αν δεν έχετε βάλτε ξερή .
Ρίχνω και το λαδάκι -όσο θέλουμε -
Αρχίζω και το γυρίζω τακτικά μέχρι να ψηθεί -το κόβω λίγο να δω μην έχει αίμα-
Μόλις ψηθεί το σβήνω ή με ένα λεμόνι το χυμό ή με μηλόξιδο --εγώ το σβήνω και με τα δύο μαζί και κάνει πολύ ωραία σάλτσα την οποία μπορείς να σερβίρεις με πατάτες τηγανητές η με ρύζι .
Εγώ έφτιαξα σαλάτα συνοδευτικό με αισμπεργκ μαρούλι λόλα ρόκα καρύδι ντοματίνια αγγούρι λάδι αλάτι μηλόξιδο .
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ