Τις μελιτζάνες εγώ τις τηγανίζω γιατί τηγανίζω ελάχιστα φαγητά κ νομίζω γίνετε πιο νόστιμο .. Γι αυτό τις κόβω σε φέτες και τις αφήνω πολύ ώρα σε σουρωτήρι και έτσι δεν τραβάνε λάδια .Ομως μπορούμε να τις βάλουμε σε ταψί στην σειρά να τις ραντίσουμε με λάδι και να τις ψήσουμε .
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω τις μελιτζάνες και αφαιρώ λίγη φλούδα τις κάνω σαν ριγέ .
Τις κόβω σε σχετικά λεπτές φέτες τις αφήνω στο σουρωτήρι οσο περισσότερο χρόνο μπορώ τ΄'οσο καλύτερα .
Τις τηγανίζω και τις στρώνω στο ταψί αλατίζοντας λίγο.
Συγχρόνως που τηγανίζω ετοιμάζω τα υπόλοιπα ..
Ψιλοκόβω μπόλικο μαϊντανό , ψιλοκόβω 3 σκελίδες σκόρδο,κόβω σε φετάκια 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ,ψιλοκόβω 2 μεγάλες ντομάτες ,βάζω 1 κουταλιά πελτέ .
Μόλις τελειώσω τις μελιτζάνες προσθέτω στο ίδιο τηγάνι λίγο λάδι άν δεν έχει και ρίχνω τα κρεμμύδια σκόρδο και τα σοτάρω μέχρι να μαραθούν εντελώς ανακατεύοντας συχνά.
.
Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κουταλιά σούπας πελτέ κ ανακατεύω .
Προσθέτω κ τον μαϊντανό .
Προσθέτω λίγο αλάτι πιπέρι γλυκιά πάπρικα λίγη ζάχαρη -βάζω καρύδας μπορείτε κ κανονική κρυσταλλική -για την ξυνίλα της ντομάτας .
Ανακατεύω κ προσθέτω μισό ποτήρι του νερού νερό .
Αφήνω να σιγοβράσουν περίπου 15 λεπτά .
Ρίχνω το μείγμα επάνω από τις μελιτζάνες .
Τρίβω με το χέρι λίγη φέτα από πάνω κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω για 15 με 2ο λεπτά να δέσει η σάλτσα και .. έτοιμο ..γλύκισμα !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ