Ρυζόγαλο! ❤️
Απλό, λιτό, εύκολο, γρήγορο, μυρωδάτο, γευστικό γλύκισμα πολύ θρεπτικό με ελάχιστα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς,της μαμάς όπως παλιά,με πολλές παιδικές αναμνήσεις! ❤️
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Για να φτιάξουμε ένα τέλειο κρεμώδες γευστικό ρυζόγαλο θα πρέπει όλη η διαδικασια να γίνει στο πολύ χαμηλό.
Ξεκινάμε με το ΡΥΖΙ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια μέτρια νερού νερό να βράσει .
Ρίχνουμε μισό ποτήρι μέτριο νερού ρύζι και το βράζουμε στο πολύ χαμηλό!
Κλείνουμε το μάτι τοποθετούμε ενδιάμεσα καπάκι-κατσαρόλα πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε 15 λεπτά!
Συνεχίζουμε βγάζουμε την πετσέτα ανοίγουμε στο πολύ χαμηλό το μάτι και ρίχνουμε 5 ποτήρια μεσαία νερού γάλα φρεσκο ζεστό,ρίχνουμε μισό ποτήρι μεσαίο νερού ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε στο χαμηλό να βράσει!
Προς το τέλος διαλύουμε σε μισό ποτήρι μεσαίο νερού 2,5 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ και το ρίχνουμε μέσα!
Ανακατεύουμε μόλις δέσει το κατεβάζουμε και το τοποθετούμε σε μπολάκια,η πιέτα,η πυρέξ και σερβίρουμε με κανέλα!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktidou -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!