Κεφτεδάκια κοκκινιστά με χοντρό κουσκούς!!!❤️
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμωσα: 400 γρ.κιμά ανάμεικτο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 αυγό, δύο φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι τριμμένο, ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Έβαλα στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια έπλασα κεφτεδάκια,τα αλεύρωσα και τα πέρασα λίγο από το τηγάνι με ελαιόλαδο.
Τα αφαιρώ και στο ίδιο ( βαθύ) τηγάνι προσθέτω λίγο ακόμη ελαιόλαδο,μια ντομάτα τριμμένη και μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ.
Ανακατεύω καλά και ρίχνω μία γεμάτη φλυτζάνα κουσκούς.
Προσθέτω 3 φλυτζάνες νερό, αλάτι, πιπέρι και τα κεφτεδάκια μου.
Σβήνω τη φωτιά και το αφήνω για 5 λεπτά να τραβήξει λίγο.
Μεταφέρω σε σκεύος με καπάκι, εγώ χρησιμοποίησα γιουβέτσι.
Προσθέτω λίγα ντοματίνια, σκεπάζω και ψήνω στους 180 β.για 40 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελινα Σκλαβου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!