ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ
300 γρ Νερο,
200 γρ ηλιέλαιο,
1,5 κ. γ αλατι,
200 γρ Στραγγιστό γιαούρτι,
2 κ. γ Μπεικιν Πάουντερ,
900 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
350 γρ Τυρι φέτα.
.
.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ.
Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το Στραγγιστό γιαούρτι, και το Μπεικιν Πάουντερ, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και κάνουμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη και κόβουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια.
Βάζουμε ηλιέλαιο στο ταψάκι τής κουζίνας, ανοίγουμε με πλάστη φύλλο στο μέγεθος του ταψιού, το τοποθετούμε μέσα και προσθέτουμε την φέτα σε μικρά κομμάτια να πάει παντού.
Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω, πατάμε με το χέρι μας.
.
Διπλώνουμε τις άκρες, και δίνουμε σχήμα με τα χέρια.
Χτυπάμε ένα κροκο αυγού με 2κ.γ γάλα, αλείφουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντίστασεις στους 180 βαθμους για 35 με 40 λεπτά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tolis Xatzisot