Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

Τσιζκέικ καραμέλας !!!


Είναι από αυτά τα γλυκά που δεν έχεις λόγια να τα περιγράψεις !!!

Υ λικά για την αλμυρή καραμέλα 

220 γραμ κρυσταλλική ζάχαρη

200 γραμ κρέμα γάλακτος 

70 γραμ βούτυρο

1 γραμ αλάτι

Εκτέλεση 

Σ κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη κ την αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία .

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφού εχει λιώσει η ζάχαρη εκτός φωτιάς ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και οταν ηρεμήσει προσθέτουμε το αλάτι κ το βούτυρο .

Ανακατεύουμε και οταν κρυώσει την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο κ την χρησιμοποιούμε στα γλυκά μας άσε που το τρώμε και σκέτο ή με παγωτό ή γιαούρτι !!! 

.


 .

ΒΑΣΗ

350 γραμ μπισκότα τύπου digestive  

120 γραμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

ΚΡΕΜΑ 

300 γραμ τυρί κρέμα

200 γραμ κρέμα γάλακτος

50 γραμ από την σάλτσα καραμέλας 

2 κουτ σούπας ζάχαρη κρυσταλλική  

.ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ 

400 γραμ αλμυρή καραμέλα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Σε μούλτι βάζω τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και ομογενοποιώ ολα μαζί .

Σε ταψάκι στρώνω τα τριμμένα μπισκότα τα ισιώνω κ το βάζω στο ψυγείο .

.

 ΚΡΕΜΑ 

Σε μίξερ ρίξε το τυρί κρέμα την ζάχαρη κ χτύπησε 1 λεπτό .

Ρίξε την καραμέλα κ χτύπησε για ενα λεπτό.

Ρίξε την κρέμα γάλακτος κ χτύπησε για 2 λεπτά να πήξει.

Απλωσε την κρέμα επάνω στα μπισκότα βάλτο στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα  .

Απλωσε την καραμέλα -οχι ζεστή αλλά κρύα ή χλιαρή-  


,

 


Βάλε στο ψυγείο για 3 ώρες .

Δοκίμασε μετά αυτό το Θεϊκό γλυκό  και πες  μου !!!

.


 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Νikolas Sakellariou