Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Πάστα σοκολατίνα εύκολη !!!!

 



Πάστα σοκολατίνα εύκολη και πολύ γευστική !!!

  Για το παντεσπάνι 

4 αυγά 

70 γρμ ζάχαρη 

100 γρμ αλεύρι 

70 γρμ γάλα 

2 κ/σ κακάο

 2 βανίλιες 

1 μπέικν παουντερ 

50 γρμ βούτυρο 

5 κ /σ γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι   

Κρέμα 

1 μορφατ 

1 ζαχαρούχο 

2 κ/σ κακάο     

Γκαναζ 

120 γρμ γάλα 

1 κοκολατο γάλακτος   

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 3 λεπτά  το ρίχνουμε σε βουτηρωμενο ταψί εγώ το έβαλα σε 30 επί 20 και το ψήνουμε 20 λεπτά 

Οταν είναι χλιαρό ρίχνω τις 5 κουταλιές γάλα 

Ετοιμάζω την κρέμα 

Χτυπάω το μορφατ σε ένα μπολ ρίχνω το ζαχαρούχο με τις δύο κουταλιές κακάο ανακατεύω πολύ καλά και ενσωματώνουμε με το μορφατ  ρίχνω πάνω από το παντεσπάνι και  αφήνουμε
στο ψυγείο 6 ώρες. 

Ετοιμάζουμε την Γκαναζ

 Ζεστενουμε το γάλα προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος  λιωνει και το  ρίχνουμε  πάνω από την κρέμα το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο όταν κρυώσει καλά το χαράζουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και κόκκους σοκολάτας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Καριόκες !!!!



Καριόκες από τις καλύτερες !!! 

Υλικά

100 γρμ καρύδια 

220 γρμ μπισκότα τύπου πτι μπερ 

120 γρμ βούτυρο 

1 βανίλια 

150 γρμ γάλα ζαχαρούχο 

10 γρμ κονιάκ 

15 γρμ κακάο 

1 κ/σ μέλι 

1 κ/γ κανέλα 

Εκτέλεση 

Λιώνουμε το βούτυρο λίγο αλέθουμε τα μπισκότα και τα καρύδια όχι σε σκόνη να κρατάνε λίγο ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα με τα καρύδια προσθέτουμε όλα τα υπολυπα υλικά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά καλά τοποθετούμε σε μεμβράνη σφίγκοντας καλά το κάνουμε σαλάμι το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες όταν σφίξει κόβουμε με το μαχαιρι και τα βουτάμε σε 250 γρμ κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί με 2 κουταλιές καλαμποκελαιο τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο .
10 Δεκεμβρίου 2020  ·

Συνταγή Ακης Πετρετζίκης Εκτέλεση φωτό από κ. Ευαφ=γγελία Μίχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !

Πιροσκί !!!



Πιροσκι με τυρί και λουκάνικο ..αρέσουν σε ολους !!!

Υλικά 

250 γρμ χλιαρό νερό 

2 κ/γ ζαζαρη 

2 κ/σ ελαιόλαδο 

1 κ/γ αλάτι 

400 γρμ περίπου αλεύρι η ζύμη να είναι μαλάκια να μη καλεί στα χέρια 

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό την μαγιά να διαλυθεί και την ζάχαρη έπειτα ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι ζυμώνουμε αφήνουμε σε ένα μπολ που έχουμε λαδωσει το ζυμάρι να διπλασιαστεί ο όγκος του .

Στην συνέχεια χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες 40 γρμ και αφήνουμε 5 λεπτά ανοίγουμε την μπαλίτσα με τα χέρια βάζουμε λουκάνικο εγώ τα έκανα μισά μισά κλείνουμε και αφού τα ετοιμάσουμε τα αφήνουμε πάλι 5 λεπτά και τέλος τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Συνταγή από κ.  Χρυσάνθη Μίχου ..εκτέλεση φωτό από κ. Ευαγγελία Μίχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Κέικ απλό και νόστιμο !!!

Κέικ απλό και νόστιμο !!!!

Υλικά

 4 αυγά 

1 κούπα του νες καφέ καλαμποκελαιο 

μισή κούπα γάλα 

1 /5 κούπα ζάχαρη

 2 κούπες αλεύρι 

1 μπεικιν 

2 βανίλιες 

ξύσμα από 1 πορτοκαλί και τον χυμό του 

στην μυτη του μικρού κουταλιού του γλυκού σόδα φαγητου 

120 γργ κουβερτούρα γάλακτος σπασμένη σε μικρά κομμάτια 

Χτυπάμε όλα ζάχαρη με αυγά έπειτα το λάδι στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ρίχνουμε τα καματια της κουβερτούρας αλειφουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ και ψήνουμε 180 βαθμούς για 3 τέταρτα της ώρας ανάλογα τον φούρνο μας..

Το βγάζουμε να κρυώσει λίγο  και βάζουμε την επικάλυψη με την λιωμένη κουβερτούρα .


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μίχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Ψωμάκια !!!


Έκανα και εγώ τα ψωμάκια τα πολύ ωραία πραγματικά !!!!

Η συνταγή είναι 

2 κούπες γάλα χλιαρό 

2 κ/σ ζάχαρη 

1 φακελάκι μαγιά 

1 κούπα σπορέλαιο 

1 αυγό τον κρόκο 

1 κ /γ αλάτι 

5 κούπες αλεύρι σκληρό 

400 γρμ φέτα για την γέμιση 

επάλειψη 1 κρόκο 

2 κ/σ σπορέλαιο 

σουσάμι 

Σε μια λεκάνη ρίχνω το γάλα με την ζάχαρη το λάδι ανακατεύω καλά προσθέτω την μαγιά τον κρόκο τέλος το αλεύρι ζυμώνω και αφήν.

Μετά αφήνω  την ζύμη να διπλασιαστεί και μετά παίρνω  ζυμάρι στο μέγεθος που θέλω το ανοίγω με το χέρι βάζω την φέτα στην μέση κλείνω καλά και το κάνω στρογγυλό μπαλάκι τα βάζω στο ταψί μου και τα αφοινω 30 λεπτά τέλος τα αλείφω με τον κρόκο και το λάδι ρίχνω από πάνω το σουσάμι και τα ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αν θέλουμε τα φτιάχνουμε κ σκέτα !

Εκτέλεση φωτό  από κ.  Ευαγγελία Μιχου Συνταγή από κ.Elena Psillia ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πράσο τυρόπιτα λαχταριστή !!!


Πράσο τυρόπιτα λαχταριστή !!!

Για το ζυμαράκι θέλουμε 

1/5 ποτήρι νερό χλιαρό 

3 κ/σ ξύδι 

3 κ/σ λεμόνι 

μισό φλυτζανακι του καφέ λάδι 

1 κ/γ κοφτό αλάτι 

αλεύρι όσο μας πάρει το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια 

Η γέμιση είναι 

μισό κιλό πράσο το άσπρο μέρος 

3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας 

λίγο μαύρο πιπέρι 

150 γρμ φέτα 

2 αυγά 

Ετοιμάζω πρώτα την γέμιση

Καθαρίζω το πράσο το πλένω καλά το στραγγίζω στην κατσαρόλα ρίχνω λάδι το πράσο τσιγαρίζω προσθέτω την ντομάτα το πιπέρι βράζω μέχρι να μαλακώσει το πράσο μετά το αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα αυγά την φέτα τριμμένη με το χέρι.

Στην συνέχεια ζυμώνω ρίχνοντας το νερο με τα υπόλοιπα υλικά χωριχω σε 8 μπαλάκια τα αλοιφω με λάδι τα αφοινω 1 ώρα να ξεκουραστούν 

Μετά ανοίγω με τον πλάστη μικρά φύλλα τα αλειφω με φυτινη κάνω 4 φύλλα για κάτω και 4 για πάνω μετά την ανοίγω με το χέρι δεν χρειάζεται πλάστη στρωνω το ένα φύλλο σε ταψί που έχω λαδωσει βάζω την γεμίσει ανοίγω το άλλο φύλλο αλείφω με ηλιέλαιο χαράζω και ψήνω 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γαλακτομπούρεκα ρολό !!!



Γαλακτομπουρεκάκια ρολό φανταστικά σε όλα !!!!

Τα υλικά μας είναι 

1 λίτρο γάλα 

1 κούπα ζάχαρη 

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 

250 γρμ βουτυρο 

5 αυγά 

1 πακέτο φύλλα κρούστας 

Το σιρόπι είναι 

2/1/2 δεύτερο κούπες νερό 3/1/2 κούπες ζάχαρη φλούδα λεμονιού βράσιμο 7 λεπτά βράζουμε πρώτα το σιρόπι 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυωσει .

Σε κατσαρόλα κάνουμε την κρέμα ρίχνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά χτυπάμε τα αυγά μαζί με το σιμιγδάλι  τα ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο παρέλειψα και 1 βανίλια παίρνουμε ε τα φύλλα τα κόβουμε στη μέση .

Παίρνουμε ένα φύλλο το διπλώνουμε το αλειφουμε με το βούτυρο η κρέμα πρέπει να είναι χλιαρή  παίρνουμε μία   κουταλιά της σούπας βάζουμε στην άκρη του φύλλου κλείνουμε από δεξιά και αριστερά κάνουμε ρόλο και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί αλειφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα και ψήνουμε 180 βαθμούς σε αντίστασης μέχρι να πάρει χρώμα όταν το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι .

Εκτέλεση φωτό  από κ.  Ευαγγελία Μιχου κ. ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ