Καριόκες από τις καλύτερες !!!
Υλικά
100 γρμ καρύδια
220 γρμ μπισκότα τύπου πτι μπερ
120 γρμ βούτυρο
1 βανίλια
150 γρμ γάλα ζαχαρούχο
10 γρμ κονιάκ
15 γρμ κακάο
1 κ/σ μέλι
1 κ/γ κανέλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο λίγο αλέθουμε τα μπισκότα και τα καρύδια όχι σε σκόνη να κρατάνε λίγο ρίχνουμε το βούτυρο στα μπισκότα με τα καρύδια προσθέτουμε όλα τα υπολυπα υλικά ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθουν τα υλικά καλά τοποθετούμε σε μεμβράνη σφίγκοντας καλά το κάνουμε σαλάμι το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες όταν σφίξει κόβουμε με το μαχαιρι και τα βουτάμε σε 250 γρμ κουβερτούρα λιωμένη σε Μπεν Μαρί με 2 κουταλιές καλαμποκελαιο τα τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο .
10 Δεκεμβρίου 2020 ·
Συνταγή Ακης Πετρετζίκης Εκτέλεση φωτό από κ. Ευαφ=γγελία Μίχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ !