Πάστα σοκολατίνα εύκολη και πολύ γευστική !!!
Για το παντεσπάνι
4 αυγά
70 γρμ ζάχαρη
100 γρμ αλεύρι
70 γρμ γάλα
2 κ/σ κακάο
2 βανίλιες
1 μπέικν παουντερ
50 γρμ βούτυρο
5 κ /σ γάλα για να βρέξουμε το παντεσπάνι
Κρέμα
1 μορφατ
1 ζαχαρούχο
2 κ/σ κακάο
Γκαναζ
120 γρμ γάλα
1 κοκολατο γάλακτος
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι μαζί για 3 λεπτά το ρίχνουμε σε βουτηρωμενο ταψί εγώ το έβαλα σε 30 επί 20 και το ψήνουμε 20 λεπτά
Οταν είναι χλιαρό ρίχνω τις 5 κουταλιές γάλα
Ετοιμάζω την κρέμα
Χτυπάω το μορφατ σε ένα μπολ ρίχνω το ζαχαρούχο με τις δύο κουταλιές κακάο ανακατεύω πολύ καλά και ενσωματώνουμε με το μορφατ ρίχνω πάνω από το παντεσπάνι και αφήνουμε
στο ψυγείο 6 ώρες.
Ετοιμάζουμε την Γκαναζ
Ζεστενουμε το γάλα προσθέτουμε την σοκολάτα γάλακτος λιωνει και το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο όταν κρυώσει καλά το χαράζουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και κόκκους σοκολάτας.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ