Πράσο τυρόπιτα λαχταριστή !!!
Για το ζυμαράκι θέλουμε
1/5 ποτήρι νερό χλιαρό
3 κ/σ ξύδι
3 κ/σ λεμόνι
μισό φλυτζανακι του καφέ λάδι
1 κ/γ κοφτό αλάτι
αλεύρι όσο μας πάρει το ζυμάρι δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια
Η γέμιση είναι
μισό κιλό πράσο το άσπρο μέρος
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
λίγο μαύρο πιπέρι
150 γρμ φέτα
2 αυγά
Ετοιμάζω πρώτα την γέμιση
Καθαρίζω το πράσο το πλένω καλά το στραγγίζω στην κατσαρόλα ρίχνω λάδι το πράσο τσιγαρίζω προσθέτω την ντομάτα το πιπέρι βράζω μέχρι να μαλακώσει το πράσο μετά το αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα αυγά την φέτα τριμμένη με το χέρι.
Στην συνέχεια ζυμώνω ρίχνοντας το νερο με τα υπόλοιπα υλικά χωριχω σε 8 μπαλάκια τα αλοιφω με λάδι τα αφοινω 1 ώρα να ξεκουραστούν
Μετά ανοίγω με τον πλάστη μικρά φύλλα τα αλειφω με φυτινη κάνω 4 φύλλα για κάτω και 4 για πάνω μετά την ανοίγω με το χέρι δεν χρειάζεται πλάστη στρωνω το ένα φύλλο σε ταψί που έχω λαδωσει βάζω την γεμίσει ανοίγω το άλλο φύλλο αλείφω με ηλιέλαιο χαράζω και ψήνω 190 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ευαγγελία Μιχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ