Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σπανακόπιτα !!!



Η πιο ωραία σπανακόπιτα ειναι αυτής της εποχής!! Τώρα την Άνοιξη που τα χόρτα ειναι πεντατρυφερά με όλα τους τα αρώματα!!! ❤️
Αλλοι την προτιμούν νηστίσιμη με ρυζάκι λάδι και πιπέρι και άλλοι με τυρακι. Όπως και να τη γευτείς ειναι πεντανόστιμη!!

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Διαλεγουμε 2 ματσα φρέσκα σπανάκια και απο 1 ματσάκι κρυμμυδακια σεσκουλα ανηθο μαιντανο μυρωνια και 2 πρασα.
Τα ψιλοκοβουμε... προσθετουμε λιγο λαδι λιγο τραχανα(2 κουταλιες σ.) 2 αυγα και οση φετα θελουμε..
Ανοιγουμε 5 φύλλα.. 2 κατω 2 πανω και ενα ενδιαμεσα της γεμισης... Χαρασουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά..

Για το φυλλο.
600 γρ. αλευρι
Λιγο αλατι
2 κουταλιες ξυδι
3 κουταλιες λαδι.
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη

Αφου ζυμωσουμε και χωρισουμε 5 μπαλακια τα λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 15 λεπτα πριν τα ανοιξουμε.... 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!

Τσουρέκι κουλούρα αφράτη μαστιχωτή και μυρωδάτη !!!!



ΠΟΙΟ.ΑΦΡΑΤΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτηρι γαλα χλιαρο ,

1 ποτηρι νερο χλιαρο,

25 γρ μαγια νωπη,

1 ποτηρι και ακομα ενα μισο ζαχαρη,

μια πρεζα αλατι,

3 αυγα,

3 κ.σ.λιωμενο βουτυρο ζεστο,

3 βανιλιες,

1 φακελακι μαχλεπι,

1 φακελακι κακουλε,

ξυσμα πορτοκαλιου, 

1 κιλο αλευρι για τσουρεκια !! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στο μπολ την μαγια και 3 κ.σ.ζαχαρη !

Ριχνουμε το γαλα και το νερο τα ανακατευουμε με συρμα!

Συνεχιζουμε.ριχνουμε την υπολοιπη ζαχαρη,τα μυρωδικα,τα αυγα,το βουτυρο ,το αλατι και ανακατευουμε με συρμα!!!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος.ριχνουμε χουφτα-χουφτα αλευρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!!

Βαζουμε την ζυμη σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε μεχρι να γινει αφρατη ,λεια και να μην κολλαει!

Την βαζουμε σε ενα μπολ την σταυρωνουμε την αλοιφουμε με λιγο λαδι και την σκεπαζουμε για 1 η και 2 ωρες!! 

Την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 6 κομματια !

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλες!

Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

 Στην συνεχεια την καθε μπαλα την παταμε με το χερι να γινει ενα φυλλαρακι το οποιο το κλεινουμε σε ρολο!

Αυτο το ρολο το φτιαχνουμε κορδονι!

Φτιαχνουμε ολες τις μπαλες με την ιδια διαδικασια!!!

Εχουμε συνολικα 6 κορδονια!

Ανα 3 πλεκουμε 2 πλεξουδες!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι και τις βαζουμε μεσα γυρω-γυρω!

Σκεπαζουμε για 20 λεπτα!! 

Τελος χτυπαμε 3 κροκους αυγων με λιγο νερακι και αλοιφουμε απαλα και πολυ σχολαστικα!

Ριχνουμε σουσαμι!!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντιστ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσει(εμενα μου πηρε 25 λεπτα)!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ Η ΖΥΜΗ ΟΤΑΝ ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ!ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΥΜΗ ΛΕΙΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!

ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ!!ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΖΥΜΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!

ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ!!!

ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΙΣΟΚΡΥΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ!

 ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Κέικ αφράτο γευστικό απλό όπως παλιά στο ταψί !!!!


 
ΕΝΑ ΚΕΙΚ ΑΦΡΑΤΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΑΠΛΟ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΝΑ ΚΕΡΑΣΩ????

ΣΥΝΤΑΓΗ.ΥΛΙΚΑ::

5 αυγα,

1και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα φρεσκο αγελαδινο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

500 γρ αλευρι Φαριναπ,

1 βανιλια,

ξυσμα πορτοκαλιου η μανταρινιου η λεμονιου!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε αυγα -ζαχαρη!

Ριχνουμε γαλα-σπορελαιο!

Τελειωνουμε με το αλευρι-βανιλια-ξυσμα!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι(28ν) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180β.προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 50 λεπτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρυζάκι μπασμάτι !!!


Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρυζάκι μπασμάτι και έγινε πεντανόστιμο 👌👌 Μπουκιά και συχώριο😋😋😋

Υλικά

500 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Μισό ποτηράκι κρασί
1 κουταλάκι κύμινο
Ένα αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας....✓✓
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, και τα περνάμε από το τηγάνι ίσα να πάρουν χρωματάκι... Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ήδη βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά..✓✓✓

Σάλτσα

Τρίβουμε 4-5 ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα, και προσθέτουμε... 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες... Μισή κούπα ελαιόλαδο.... Αλάτι πιπέρι κύμινο, και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου... Στη συνέχεια προσθέτουμε pummaro ή πελτέ ντομάτας, μισό ποτηράκι κρασί, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστεί το κρασί..✓

Ρύζι

Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κούπες ρύζι,
4 κούπες νερό, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο... Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση, και χαμηλώνουμε στο μισό... Ψήνουμε για 10 λεπτά... Τόσο χρειάζεται για να τραβήξει όλο το νερό..✓✓✓
Σερβίρουμε με τη σαλτσούλα και θα σουτζουκάκια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψαράκια στον φούρνο λαδορίγανη με πατατούλες !!!


Το φαγητό μας σήμερα ήταν φαγκράκια φρέσκα στο φούρνο λαδορίγανη με πατατούλες... πολύ ελαφρύ και νόστιμο φαγάκι !!!

Η διαδικασία πανεύκολη!! 

Λέμε στον ψαρά μας να μας καθαρίσει τα ψάρια... 

Τα πλένουμε πολύ καλά, και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη και χυμό ενός λεμονιού... 

Τα βάζουμε στο ψυγείο, και καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ρίχνουμε σε ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 ποτήρι νερό και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς... 

Κατόπιν βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τα ψάρια μαζί με το λαδολέμονο... 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 με 25 περίπου λεπτά...✓✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!

Ρεβανί πορτοκαλιού !!!!


Το ποιο ζουμερό αφράτο και νόστιμο ρεβανί πορτοκαλιού !!!!

Υλικά
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό η ψιλό
1 φάκελο μπεικιν
1 βανίλια
1 κουταλια ξύσμα πορτοκαλιού
Το ποτήρι να είναι 250 γρ.

.


Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν αρκετά ρίχνουμε το γιαούρτι το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι εγώ το έβαλα κοσκινισμένο το σιμιγδάλι το μπεικιν τη βανίλια και το ξύσμα και ανακάτεψα με τη μαριζ για να μην χάσει τον όγκο του
Λαδωνουμε ένα ταψί 28 εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις 35 λεπτά
Όταν το βγάζουμε μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε πάνω στο γλυκό 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού που το έχουμε σουρωσει

Σιρόπι
3 ποτήρια νερο
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι

Βράζουμε λίγο το σιρόπι και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό το ρίχνουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού στο γλυκό μας την δεύτερη μέρα το έβαλα στο ψυγείο και ήταν καταπληκτικό !!!

Εκτέλεση φωτό από κ. Βικη Αναματερου  Συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Γλυκάκι με μπισκότα σαντιγί σοκολάτα σε 10 λεπτά !!!


ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ???? Το ωραιοτερο γευστικο ΣΠΕΣΙΑΛ γλυκο με ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΣΑΝΤΙΓΙ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ μεσα σε 10 ΛΕΠΤΑ!!!!! ..

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,

200 ml γαλα φρεσκο ,

2 φακελακια σκονη γκαρνι,

250 γρ κουβερτουρα,

250 γρ κρεμα γαλακτος,

2 κ.σ.βιταμ!!!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::

Χτυπαμε την σκονη γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια!!!!! 

Βαζουμε 2 σειρες μπισκοτα μουσκευοντας τα δευτερολεπτα στο γαλα στο ταπερ η ταψι (28ν)!

σαντιγί

Πανω στην σαντιγί βαζο

υμε ξανα 2 σειρες μπισκοτα μουσκευοντας τα και αυτα στο γαλα!

Το βαζουμε στο ψυγειο!!

Κανουμε και το ΓΛΑΣΣΟ::

Βαζουμε την κρεμα γαλακτος να ζεσταθει!

Σπαμε μεσα την κουβερτουρα ανακατευουμε γρηγορα και μολις πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε το βιταμ!

Ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να χλιαρυνει!Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο και ριχνουμε το γλασσο και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓAΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!