Σουτζουκάκια Σμυρνέικα με ρυζάκι μπασμάτι και έγινε πεντανόστιμο 👌👌 Μπουκιά και συχώριο😋😋😋
Υλικά
500 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
Μισό ποτηράκι κρασί
1 κουταλάκι κύμινο
Ένα αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας....✓✓
Όση ώρα βράζει η σάλτσα, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, και τα περνάμε από το τηγάνι ίσα να πάρουν χρωματάκι... Κατόπιν τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ήδη βράζει και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 με 20 λεπτά..✓✓✓
Σάλτσα
Τρίβουμε 4-5 ντομάτες σε μικρή κατσαρόλα, και προσθέτουμε... 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες... Μισή κούπα ελαιόλαδο.... Αλάτι πιπέρι κύμινο, και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου... Στη συνέχεια προσθέτουμε pummaro ή πελτέ ντομάτας, μισό ποτηράκι κρασί, και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να εξατμιστεί το κρασί..✓
Ρύζι
Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 κούπες ρύζι,
4 κούπες νερό, αλάτι και δύο κουταλιές ελαιόλαδο... Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει βράση, και χαμηλώνουμε στο μισό... Ψήνουμε για 10 λεπτά... Τόσο χρειάζεται για να τραβήξει όλο το νερό..✓✓✓
Σερβίρουμε με τη σαλτσούλα και θα σουτζουκάκια.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
