Η πιο ωραία σπανακόπιτα ειναι αυτής της εποχής!! Τώρα την Άνοιξη που τα χόρτα ειναι πεντατρυφερά με όλα τους τα αρώματα!!! ❤️
Αλλοι την προτιμούν νηστίσιμη με ρυζάκι λάδι και πιπέρι και άλλοι με τυρακι. Όπως και να τη γευτείς ειναι πεντανόστιμη!!
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Διαλεγουμε 2 ματσα φρέσκα σπανάκια και απο 1 ματσάκι κρυμμυδακια σεσκουλα ανηθο μαιντανο μυρωνια και 2 πρασα.
Τα ψιλοκοβουμε... προσθετουμε λιγο λαδι λιγο τραχανα(2 κουταλιες σ.) 2 αυγα και οση φετα θελουμε..
Ανοιγουμε 5 φύλλα.. 2 κατω 2 πανω και ενα ενδιαμεσα της γεμισης... Χαρασουμε την πιτα σε κομματια λαδωνουμε και ψηνουμε σε 220 β αντιστ. 50 λεπτά..
Για το φυλλο.
600 γρ. αλευρι
Λιγο αλατι
2 κουταλιες ξυδι
3 κουταλιες λαδι.
Νερο οσο παρει για μια μαλακη ζυμη
Αφου ζυμωσουμε και χωρισουμε 5 μπαλακια τα λαδωνουμε λιγο και αφηνουμε 15 λεπτα πριν τα ανοιξουμε....
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα Λυρου Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!!
