Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Κολοκυθοκεφτέδες !!!



Σημερινό ...Οτι και να πώ είναι λίγο ..είναι πραγματικά οι τέλειοι κολοκυθοκεφτέδες που τηγανίζεις και τρώς ...!!!!


     Υλικά

4 κολοκύθια μεγάλα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
αλάτι

1 κουτ γλυκού μπέικιν
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κ.σ γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

.





Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τους κολοκυθοκεφτέδες
με φέτα, και να γίνουν τέλειοι αυτοί οι εύκολοι, αφράτοι και παραδοσιακοί κεφτέδες, πρώτα πλένουμε τα κολοκύθια. 

Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. 

Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄ για τους κολοκυθοκεφτέδες.. Τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια με τα χέρια 

.

Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μπόλικο πιπέρι και αλάτι, μόνο αφού τα έχουμε δοκιμάσει πριν. Διότι τα αλατίσαμε στην αρχή και έχουμε προσθέσει και τη φέτα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο-λίγο προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό που γυρίζοντας πέφτει απ’ το κουτάλι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα.

Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.

Κάθε φορά ρίχνουμε λίγους-λίγους τους κολοκυθοκεφτέδες στο ελαιόλαδο. Προσέχουμε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.

Αφήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.

Εγώ βάζω σε σακουλάκι μείγμα το φυλάω στην κατάψυξη κι οταν θέλω  το βγάζω ξεπαγώνει κ τηγανίζω !!!! Είναι δαγκωνιά και απόλαυση!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ... Συνταγή από παλιά την φτιάχνω και είναι από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου,


Κεφτεδάκια τηγανητά μυρωδάτα και αφράτα !!!

Κεφτεδάκια τηγανητά μυρωδάτα και αφράτα !!!


Υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά
  μοσχαρίσιο ή ανάμικτο

- 2 φέτες ψωμί

- 1 κρεμμύδι μεσαίο

- 1 αυγό μεσαίο
- 1 χούφτα δυόσμο

- 1 σφηνάκι ούζο

- 2 κ.σ. ξύδι

- 2-3 κ.σ. λάδι

- αλάτι & πιπέρι

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/urdK-Qd5hFs
 

Παγωτάκι με άρωμα μαστίχας !!!


Παγωτάκι με άρωμα μαστίχας !!!

Χτυπάω 500 γραμ κρέμα γάλακτος με ένα γιαουρτάκι 200 γραμ και δυο κουταλιές μέλι ...αν το θέλετε πολύ γλυκό προσθέστε κι άλλο μέλι .

Τέλος ρίχνω δυο σπυράκια αλεσμένη μαστίχα και δστην κατάψυξη.

Συνοδευσα με γλυκό κεράσι !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Παλμιρα Αριστου

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Κεφτεδάκια λαχανικών φούρνου !!!


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΟΥ...!!!

Υλικά

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια πατάτα

1 καρότο

2 μέτρια κρεμμύδια

1 μελιτζάνα

1 φινοκιο

2 αυγά

1 κούπα μουλιασμένο ψωμί

1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσενταρ

Φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει

1κουτ του γλυκού σκόνη σκόρδο

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

Λίγο αλάτι..!!

Εκτέλεση...!!!

Τρίψτε στο μπλέντερ την μελιτζάνα και το φινοκιο ,τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και στύψτε πολύ καλά!!Βάλτε τα σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα την πατάτα το καρότο τα κρεμμύδια !!!Σπάστε τα αυγά βάλτε το τυρί το μουλιασμένο ψωμί την φρυγανιά όσο πάρει..τόσο όσο να πλάθεται ένα μπαλάκι στα χέρια σας χωρίς να σπάει!!Την σκόνη σκόρδου τον άνηθο κ το αλάτι !!!! Ανακατέψτε πολύ καλά !!Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα τοποθετείται επάνω σε χαρτί ψησίματος και ενώ έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.!!! Σερβίρετε με παγωμένο τζατζίκι..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κρέμα πορτοκαλιού με καρύδα !!!


 ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΔΡΟΣΕΡΟ,ΕΥΚΟΛΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βαζουμε στην κατσαρολα 4 ποτηρια νερου φυσικο χυμο πορτοκαλιων ,120 γρ ζαχαρη,120 γρ κορν φλαουρ το βαζουμε στην εστια ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και την ριχνουμε στο πυρεξ η ταψι η ταπερ (30ν)!

Ριχνουμε πανω μπολικη καρυδα!

Μολις κρυωσει το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ . Tzeni Tsanaktsidou =-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Γλυκό φράουλας με σιροπιασμένες φρυγανιές !!!!

 ΣΟΥΠΕΡ ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΑΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΛΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΖΕΛΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ  !!!!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ:

Βαζουμε στο πυρεξ η το ταψι η και σε ταπερ (26ν) μια σειρα φρυγανιες!!!!

Κανουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 3 λεπτα!

Σιροπιαζουμε τις φρυγανιες!

Κανουμε και μια ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη ,

80 γρ καστερ παουντερ η 100 γρ κορν φλαουρ!

Την ριχνουμε πανω στις φρυγανιες!

Αφηνουμε να κρυωσει!

 Κανουμε και τις ΦΡΑΟΥΛΕΣ:

Κοβουμε σε κομματακια 500 γρ φραουλες!

Τις βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 1 κ.σ.ζαχαρη,μισο λεμονι τον χυμο του!

Τα ανακατευουμε!

Τις σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια τα υγρα που βγαλαν τα ριχνουμε στην κατσαρολιτσα!

Ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.κορν φλαουρ,1 κ.σ.ζαχαρη,100 ml νερο τα ανακατευουμε τα βαζουμε στην εστια στο χαμηλο!

Ριχνουμε και τις φραουλες ανακατευουμε ελαφρως μολις δεσει κατεβαζουμε αφηνουμε λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ριχνουμε με προσοχη πανω στην κρυα κρεμα!

Αφου κρυωσει στην συνεχεια στο ψυγειο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Δροσερό γευστικό γλυκό φράουλας !!!


 
Πολύ γευστικό!Πολύ δροσερό!Πολύ εύκολο γλυκό Φράουλας!!!      

Συνταγή:.     

Μουσκευοντας σε γάλα κρυο φρέσκο μπισκότα πτι Μπερ τα βάζουμε στο ταψί η πυρέξ η και τσερκι (26 ν) δύο σειρές!          

Χτυπάμε  2  φακελάκια γκαρνι σκόνη όπως αναγράφει η συσκευασία η εάν θέλουμε χτυπάμε 300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια!

Την βάζουμε πάνω στα μπισκότα την ισιωνουμε απαλά και το βάζουμε ψυγείο να παγωσει καλά!   

 ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

Πλένουμε 15 φράουλες και τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ.ζαχαρη και το χυμό μισό λεμονιού!

Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά!   

Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τις βράζουμε να μαλακώσουν!

Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το χτυπάμε στο μουλτι η εάν δεν έχουμε μουλτι το φτιάχνουμε με το χέρι με σύρμα!

Αφήνουμε να κρυώσει βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ !

Κόβουμε φράουλες και βάζουμε όρθιες στα πλαϊνά!

Και στην μέση το γεμίζουμε με ολόκληρες!  

Το βάζουμε στο ψυγείο!        

Κάνουμε το ΖΕΛΕ 2 φακελάκια όπως αναγράφει η συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς!

Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με πολύ προσοχή ρίχνουμε το ζελέ πάνω!      

Και φυσικά στο ψυγείο ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!