Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Δροσερό Παγωμένο Τσάι χωρίς ζάχαρη !!!


 Με τόση ζέστη αυτό που χρειάζεστε είναι κάτι δροσιστικό ❤️ Φτιάξτε το πιο ΔΡΟΣΕΡΟ Παγωμένο Τσάι ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ !!!


    1 λίτρο νερό
    20 γρ. τσάι pina colada
    2 κ.σ. μέλι
    1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
    δυόσμος

ΔΡΟΣΕΡΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! ΚΡΥΟ ΤΣΑΙ- ICED TEA!


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/K564KEViErU

Παντεσπάνι για τούρτες και πάστες !!!


 
Το πιο αφράτο παντεσπανι για τούρτες και πάστες ❤️ Η συνταγή που θα πρέπει όλοι να έχουμε στο τεφτέρι μας !!!

Συστατικά

    4 μεσαία αυγά
    225 γρ. ζάχαρη
    225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    225 γρ. αλεύρι “Κούλα”
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    100 γρ. ζεστό νερό
    40 γρ. κακάο


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/QxVwhvtg7eo

Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο !!!


Ρεβίθια με μελιτζάνες στο φούρνο..δοκιμάστε το κι έτσι και.... πείτε μου για την νοστιμιά!!!!

Αφου βράσουμε τα ρεβίθια τα βάζουμε στο πυρέξ ..-τα έχουμε στο νερό από το βράδυ πρώτα -

Εχουμε περάσει λίγο τις μελιτζάνες στο τηγάνι και τις ρίχνουμε στο πυρέξ ..

Προσθέτουμε λαδακι αλατοπίπερο ,λίγο κουρκουμα λίγη πάπρικα ,φέτες κρεμμύδια και κομμένη ντομάτα και βάζουμε φούρνο!!

Ψήνουμε αέρα 180 βαθμούς  μέχρι να ψηθεί κ να δέσει το φαγητό η σάλτσα του.

Εκτέλεση συνταγή φωτό από κυρία  Παλμιρα Αριστου

Τούρτα εύκολη χωρίς ψήσιμο ή βράσιμο !!!!


 Δοκιμάστε την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή για Τούρτα ..ΧΩΡΙΣ ΨΉΣΙΜΟ Η ΒΡΆΣΙΜΟ!!!


Υλικά
28 σαβουαγιαρ
2 τενεκεδένια μορφατ
1 ζαχαρουχο
1 Μερέντα μικρή
1 βανίλια
Για το σιρόπι κακάο
2 ποτήρια νερό
4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές ζάχαρη
1 σφηνάκι λικέρ
1 βανίλια.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=BL7RQCvtf2k&feature=share

Χταποδομεζές !!!



ΧΤΑΠΟΔΟΜΕΖΕΣ..!!!

Υλικά για το μείγμα..

Ένα χταπόδι όχι πολύ χονδρό
Μία πράσινη πιπεριά λεπτοκομμένη σε κύβους όπως κ τα παρακάτω
Μία πράσινη πιπεριά κέρατο
Μία κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα φύλλα τους
5.6 κόκκους μπαχάρι.. λάδι και ξύδι.!!!

Υλικά για το βράσιμο.!!
Το Χταπόδι σε πλοκάμια, κρασί, ξύδι,ελαιολαδο και νερό...!!
Υπολογίστε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, ενα ξύδι, ένα κρασί ,και ένα ποτήρι του νερού νερό γεμάτο με δύο δαφνόφυλλα...βράσιμο στη χύτρα για μισή ώρα η μέχρι να πέφτει το χταπόδι από το πιρούνι σας

Εκτέλεση...!!!
Πλύντε και βγάλτε το δέρμα από το χταπόδι όσο μπορείτε... Βάλτε το μέσα στη χύτρα μαζί με το κρασί ξύδι και νερό... βράζετε το χταπόδι για 35 λεπτά τόσο όσο να το καρφώνεται με το πιρούνι και να πέφτει από αυτό.. κόψτε το χταπόδι όταν κρυώσει σε κομματάκια και ψιλοκόψτε τα παραπάνω λαχανικά βάλτε τα όλα μέσα σε ένα μπολ... ανακάτεψε με λάδι ελαφρύ ρίξτε ξύδι όσα θέλετε εσείς και το μπαχάρι και βαλτε στο ψυγείο σας. ένας μεζές που θα σας εντυπωσιάσει.. δεν χαλάει στο ψυγείο ..!!! Προτιμάτε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά είναι πολύ γευστικά 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια κουρού !!!

 ·
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ..!!Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βούτυρο 250 γρ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουταλια σούπας ζάχαρη
1 κουταλια του γλυκού αλάτι, 3,1/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρί φέτα!!
Εκτέλεση
χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες του νες καφέ , την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι, Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι μια μικρή πίτα βάζουμε τυρί κλείνουμε και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις ...Καλή επιτυχία ..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψαρονέφρι με μπέικον και σάλτσα μουστάρδας !!!



ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ..!!

ΥΛΙΚΑ

1 Ψαρονέφρι
12-15 φέτες μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
200 γρ κρέμα γάλακτος..1 κουτ μικρο
χυμό από ενα λεμόνι
αλάτι,πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπατε ελαφρα και τα τυλίγεται το καθενα περιμετρικά με μια φετα μπεικον τα οποια στερεώνετε με οδοντογλυφιδα
Ζεσταίνετε το λαδι σε ενα τηγανι και σοτάρετε το κρεας απ ολες τις πλευρες..!!
Σβηνετε με το κρασι προσθετετε το θυμαρι το αλατι το πιπερι,
μολις εξατμιστεί ολο το κρασι ρίχνετε το λεμονι ..Τελος την μουσταρδα που εχετε ανακατεψει μεσα στην κρεμα γαλακτος..αφηστε να παρει μια καλη βραση η κρεμα και κατεβαστε το τηγανι απο την φωτια ..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ