Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τα καλύτερα !!!



Μουστοκούλουρα με πετιμέζι από τα καλύτερα !!


Χτυπώ ενα ποτηρι του νερου  ελαιόλαδο με μισο κιλό ζαχαρη και ενάμιση ποτηρι του νερου πετιμεζι στο μιξερ για δεκα λεπτα ριχνω τον χυμό δυο πορτοκαλιών  και ενος λεμονιου  αφου διαλυσω μεσα εναμισυ κ.σ σοδα και ενάμιση  κ.σ αμμωνία.

Στην συνεχεια ριχνω  μια κ.σ κανελα και μιση κ.σ γαρύφαλλο ,μισο ποτηρι του κρασιου κονιακ  και ενάμιση κιλό αλευρι για ολες τις χρησεις σιγα σιγα . 

Ζυμωνω με το χερι τωρα μεχρι να επιτυχω μια μαλακη ζυμη. 

Πλαθω σε διαφορα σχηματα τυλιγω σε σουσαμι και ψηνω στις σντιστασεις στους 170 βαθμ για 15 λεπτα περιπου τα βγαζω τα αφηνω λιγο να κρυωσουν και τα κλεινω σε ταπερ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαιρη Καπνιση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

 

Ραβανί Βέροιας !!!!



Ραβανί ή ρεβανί Βέροιας !!!!Όπως και να το πεις, μια είναι η νοστιμιά μοναδική !!!



ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ♥️

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 500γρ
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελαδος η φυτινη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ
2 κουταλάκια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκού σόδα..!!
Ξύσμα πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ

3.1/2 Κούπες νερό
4 Κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 Σταγόνες μαστιχελαιο η μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ....όλα μαζί σε κατσαρολακι και βράσιμο για 15 λεπτά..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι,το αλεύρι το μπεικιν την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί..!!
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι το βούτυρο, Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά...λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί σε προθερμασμενο φούρνο σε αέρα στους 170 για 50 λεπτά.. ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό...ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό..αφήνετε τα απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε !! 

Εκτέλεση φωτο απο κυρία Sunday Lous συνταγή από κυρία  Gogo SamiouOI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μουσακάς χωρίς τύψεις...Χωρίς λάδια ,τηγάνι !!!


 Μουσακάς χωρίς τύψεις ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΓΆΝΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΎΚΟΛΗ ΚΡΕΜΑ!!!

ΜΠΕΣΑΜΈΛ !!!
Υλικά για μικρό ταψακι
2 μεγάλες πατάτες
3 μεγάλες μελιτζάνες φλασκες
750 γρ.κιμα μοσχαρίσιο μαγειρεμένο χωρίς λάδι μόνο με σάλτσα  κρεμυδι και μπαχαρικά
κεφαλοτύρι η γραβιέρα τριμμένη

.



ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΈΛ
800 γρ.γαλα
1 αυγό
λίγο αλάτι
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές κορν φλαουρ
λίγο τριμμένο τυρί
και στο τέλος βάλτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=0WqaorrEWnM&feature=share

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Γλυκό τριλέτσε με τα 3 γάλατα ..Δοκιμάστε το !!!


 

Γλυκό τριλέτσε με τα 3 γάλατα ..Δοκιμάστε το οπωσδήποτε είναι φανταστικό !!!


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγα,250 γρ ζαχαρη,350 γρ αλευρι,1 μπεικιν παουντερ,1 βανιλια

Χτυπαμε τα ασπραδια και ριχνουμε σιγα σιγα την ζαχαρη να φουσκωσει

Ριχνουμε ενα ενα τους κροκους-βανιλια

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ

Ετοιμαζουμε το ταψι μας η πυρεξ μας (30ν) το βουτυρωνουμε καλα βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει

Σε ενα μπολ βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο,1 ζαχαρουχο γαλα,250 γρ κρεμα γαλακτος και τα ανακατευουμε καλα!Τρυπαμε απαλα παντου το παντεσπανι και ριχνουμε το μιγμα σιγα σιγα

Το βαζουμε στο ψυγειο για ωρες

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 230 γ ζαχαρη με 80 ml νερο και στο χαμηλο αφηνουμε να παρει χρωμα

Ριχνουμε 110 γρ βουτυρο και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 150 γρ κρεμα.γαλακτος.ανακατευουμε και τιν βαζουμε παλι στην φωτια στο χαμηλο να δεσει

Βγαζουμε το κρυο γλυκο και αφου εχουμε αφησει την καραμελα λιγο σε θερμοκρασια δωματιου και την ρίχνουμε επάνω .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou‎ – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!

Κέικ με Nutella !!


 ·
Για το καφεδάκι ενα απλό κέικ με Nutella !!


Συνταγή 

4 αυγά 

2 κούπες ζάχαρη 

250 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

μια κούπα χυμό πορτοκάλι 

μία κούπα γάλα, 

ξύσμα από δύο πορτοκάλια 

μια βανίλια 

μία φαρίνα (500 gr )


Χτυπάω τα αυγά🥚 με τη ζάχαρη πολύ καλά ριχνω το βούτυρο το χυμό πορτοκάλι 🍊το γάλα🥛 το ξύσμα την βανίλια και τη φαρίνα και τα χτυπάω για λίγο
Ρίχνω το μισό μείγμα στη φόρμα που εχω βουτυρώσει πολύ καλά Βάζω 4 με 5 κουταλιές απο το μείγμα σε ένα μπολ και βάζω 4 κουταλιές nutella
και ανακατεύω το ρίχνω στη φόρμα και μετά ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα
Ψήνω στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ανάλογα βέβαια το φούρνο αφού τον έχω προθερμάνει🥮

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tonia Kanellopoulou Maridi Οι Συνταγές της Γκόλφως

Πάστα ταψιού με λευκό παντεσπάνι !!!



ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΊ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΈΝΑ ΑΜΎΓΔΑΛΑ❤️


Υλικά για το παντεσπάνι!!
5 Αυγά
1 κούπα του nescafe αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε  το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

.



Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε και 2 κουταλιές της σούπας μερέντα μέσα στη σαντιγύ.. εγώ δεν το έκανα αυτή τη φορά
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μέχρι να σφίξει καλά... φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!
2 κούπες καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα στο μπλέντερ...
Υλικα για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το!! Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε επάνω τα τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κρέμα σαντιγί από πάνω και αφήνετε στο ψυγείο!! Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι !!!

Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι !!!

Μπούτια κοτόπουλου με ρύζι χωρίς λάδι, ελαφρύ, νόστιμο και φυσικά πολύ εύκολο !!!!


Υλικά
4 μπουτια κοτοπουλου
1/2 ρυζι μπασματι ή Καρολίνα
Αλατι
Πιπερι
Πιπερια μπαχαρι
Ριγανη
Σκορδο (Προαιρετικα)


Εκτέλεση
Εχουμε πλυνει το κοτοπουλο και το χουμε στραγγίξει καλα.
Το μαριναρουμε με αλατι, πιπερι, πιπερια μπαχαρι, ριγανη, σκορδο (προαιρετικα)
Θερμαινουμε το φουρνο στους 250.
Σ ενα ταψι ή πιρεξ ριχνουμε 1 δαχτυλο νερο, τοσο ωστε να καλυφθει η επιφανεια του.
Βαζουμε τα μπουτια μεσα και τα ψηνουμε στους 200 μεχρι να ροδισουν και απο τις 2 μεριες.
Προσεχουμε να υπαρχει παντα λιγο νερο στην επιφανεια του σκευους μην και στεγνωσουν τα μπουτια.
Επειτα προσθετουμε το ρυζι με την 2πλασια με 2μιση-πλασια ποσοτητα νερου για σπυρωτο αποτελεσμα.
Οταν το ρυζι δουμε οτι ηπιε ολο το νερο ειναι ετοιμο και το φαγητο!!!!

Εκτέλεση φωτό από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!