ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΊ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΈΝΑ ΑΜΎΓΔΑΛΑ❤️
Υλικά για το παντεσπάνι!!
5 Αυγά
1 κούπα του nescafe αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
.
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψετε και 2 κουταλιές της σούπας μερέντα μέσα στη σαντιγύ.. εγώ δεν το έκανα αυτή τη φορά
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μέχρι να σφίξει καλά... φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο!!
2 κούπες καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα στο μπλέντερ...
Υλικα για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιάστε το!! Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε επάνω τα τριμμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κρέμα σαντιγί από πάνω και αφήνετε στο ψυγείο!! Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ