Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Κατσικάκι Χανιώτικο στην κατσαρόλα κοκκινιστό με μακαρόνια !!!



ΚΑΤΣΙΚΆΚΙ ΧΑΝΙΏΤΙΚΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΌ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ !!!


ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ.. Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο

ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ κατσίκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
400 γρ. ντομάτες φρέσκιες
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κούπα του νες καφέ,ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι,

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 2

Μυζήθρα ξερή Αργολίδας

ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ
Σε μια κατσαρόλα Ρίχνω το ελαιόλαδο το ζεσταίνω ελάχιστα Ρίχνω μέσα τα κομμάτια από το κατσικάκι τα σωταρω καλά..Στη συνέχεια Ρίχνω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα ανακατεύω καλά να μαλακώσουν καλά και το σκόρδο...Μετά βάζω το πελτέ..ανακατευω και μετά τις τριμμένες ντομάτες...Ρίχνω και λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Στη συνέχεια το βγάζω από τη κατσαρόλα σε μια πιατέλα Ρίχνω κι άλλο νερό ζεστό μέσα κι όταν βράζει Ρίχνω μέσα τα χοντρά μακαρόνια και τα Βραζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
Τα βάζω σε μια πιατέλα από πάνω τη ξερή μυζήθρα Ορεινής Αργολίδας και από πάνω το κατσικάκι !!!

Η νοστιμιά του..ΦΟΒΕΡΗ!!👌

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!🥂 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Φανουροπιτάκια !!!



Φανουροπιτάκια !!Βοήθεια μας!!     

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικα:   

500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις,

300 γρ χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

300 γρ σπορελαιο,

300 γρ ζάχαρη,

1 κ γ σόδα σκόνη,

1 κ γαρύφαλλο,

1 κ.γ.κανελα,

200 γρ καρυδόψιχα,

150 γρ σταφίδες 

και εάν θέλουμε πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη!!!      

Εκτέλεση::

Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα!!! 

Διαλύουμε την σόδα στον χυμό μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και την ρίχνουμε μέσα και τα ανακατεύουμε!!!! 

Ρίχνουμε το γαρύφαλλο,την κανέλα και σιγα-σιγα το αλεύρι και τα ανακατεύουμε!!

Τέλος ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες!!! 

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια ίσα ποσότητα το καθένα και στην συνέχεια τα ψηνουμε στους 180 β προθ.για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

    Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία 
 Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Κέικ με αρωμα πορτοκαλιού !!!



Βάζω το ΚΕΙΚ βάζετε το καφέ?????         

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:::

Μετράμε με το ίδιο ποτηρι_

5 αυγά ίδιου μεγέθους,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,

3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο,

1.φακελακι μπέικιν παουντερ,

1 κ.γ.βανιλια υγρή η 1 βανίλια,

ξύσμα 2 πορτοκαλιών!!!!    

Εκτέλεση:::

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να αφρατεψει το μείγμα ! 

Ρίχνουμε τον χυμό,το καλαμποκελαιο χτυπάμε 1 λεπτό!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι-την βανιλια-το μπέικιν!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μαριζ!    

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας(28ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ .για 50 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Κολοκυθομπιφτεκάκια !!!

Κολοκυθομπιφτεκάκια !!! Ένας από τους αγαπημένους  τρόπους είναι να τα κάνεις μπιφτέκια ψημένα στο φούρνο με διάφορα φρέσκα αρωματικά, ακολούθα τη συνταγή για να φας νόστιμα θρεπτικά και υγιεινά !!!

👇👇👇👇👇👇👇
Υλικα
2️⃣Κιλά κολοκυθάκια.
1️⃣🥕 Καρότο
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2️⃣ Φρέσκα κρεμμυδάκια
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1️⃣Μέτριο αυγό
1️⃣0️⃣0️⃣γρ γραβιέρα Κρήτης.
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας μαλακό αλεύρι

Διαδικασία.
Κατά προτίμηση αγοράζουμε κολοκυθάκια μικρού μεγέθους, ώστε να έχουν λιγότερο νερό, και τα περνάμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά σε μία μπασίνα.
Θα προσθέσουμε δύο πρέζες αλάτι πάνω στο τριμμένο κολοκυθάκι, και θα τα αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι,για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα θα προσθέσουμε το κολοκύθι είσαι μία σίτα, πάρα πολύ ψηλή ή αν έχουμε τούλι και θα το στύψουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του κολοκυθιού.
Έπειτα τοποθετούμε στην μπασίνα μας ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα φρέσκα αρωματικά,το καρότο περασμένο και αυτό από τη χοντρή μεριά του τρίφτη ,προσθέτουμε το αλεύρι το αυγό τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο την γραβιέρα Κρήτης τριμμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που προτιμάει ο καθένας, θα προσθέσουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα μπιφτέκια από πάνω.

Θα ραντίσουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς μέχρι τα μπιφτέκια μας να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν ψηθούν μπορείτε ανάμεσα σε δύο κολοκύθια μπιφτέκια να προσθέσετε ένα κομμάτι φέτα και να δημιουργήσετε ένα αγαπημένο σάντουιτς.....
Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από τον κ.Στέλιος Δουχάνης chef
 

Βυζαντινό ή Πολίτικο !!!

Βυζαντινό ή Πολίτικο το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που θα σας μαγέψει!!Τραγανή Σιροπιασμένη Βάση, Βελούδινη Κρέμα βανίλιας χωρίς ΑΥΓΑ , συνθέτουν την γεύση αυτού του φανταστικού γλυκού. Μια δοκιμή Θα σας πείσει!!Μια δοκιμή Θα σας πείσει!!
 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 28 ΕΚ
Για το Πολίτικο η Βυζαντινό

500 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
400 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα τριμμένη ή Μαστιχελαιο
5 γρ Μαχλεπι
10 γρ Μπεικιν παουντερ
3 Βανίλιες
300 ml Γαλα πλήρες
5 γρ Σόδα μαγειρικής

Για το Σιρόπι
400 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
600 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3 Γαρύφαλλα ολόκληρα

.



Για την Κρέμα
1 Λίτρο Γάλα πλήρες 3,5 %λιπαρά
150 γρ ζάχαρη
3 κουτ σούπας Αλεύρι
3 κουτ σούπας Κορν φλαουερ
2 Βανίλιες
3 κουτ σούπας Βούτυρο Παγωμένο

Για Επικάλυψη
Κανέλα Σκόνη
 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=h1sB-7nzl8U&t=8s


Μελιτζάνες με κιμά στον φούρνο !!!


 Σήμερα έφτιαξα απίστευτες Μελιτζάνες με κιμά Πεντανόστιμο φαγητό και Πανέμορφο!! Σίγουρα η οικογένεια σας θα το λατρέψει!! Δεν έχω ξανά φάει τόσο Νόστιμο (Λαδερές στο φούρνο) Εύκολη συνταγή χωρίς Τηγάνι!!!

Υλικά
🔪3 μελιτζάνες
🔪χοντρό αλάτι
🔪50 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κτγ πάπρικα γλυκιά
-------------------------------------
🔪400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
🔪1 μέτριο κρεμμύδι
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪Λίγο μαιντανό
🔪1 1/2 κτγ αλάτι
🔪2 κτσ ελαιόλαδο
-------------------------------------
🔪400 γρ ντομάτα κονκασέ
🔪1 1/2 κτγ αλάτι
🔪3 πράσινες πιπεριές
🔪2 κόκκινες πιπεριές
🔪1/2 κτγ ρίγανη
🔪1 κτσ ελαιόλαδο
------------------------------------
🔪Ελαιόλαδο + αλάτι
-------------------------------------
🔪 Ταψί 36 εκ.\

.


Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/1T4LROwyiRc

Καλαμπόκια βραστά !!!


 Καλαμπόκι φρέσκο βραστό πεντανόστιμο !!! Σας το δείχνω οπως το απολαμβάνουμε τώρα στο μπαλκονάκι !!!

Βάζω νερό στην μεγάλη κατσαρόλα --εμένα ήταν πολύ μεγάλα και τα έκοψα τα καλαμπόκια - η γεύση ίδια είναι .

Προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και μισό χυμό από λεμόνι .

Καθαρίζω τα καλαμπόκια από τα φύλλα και τις ίνες αυτές που είναι σαν κλωστούλες .


Μολις αρχίζει και βράζει το νερό τα ρίχνω μέσα και τα βράζω 10 λεπτά .

Τα αφήνω αφού κλείσω το μάτι για λίγο και τα βγάζω .

Τα στραγγίζω και ορμάνε τα παιδιά ειδικά !!!

Εμάς μας αρέσουν οπως είναι ζεστά να τους βάζουμε λίγο βουτυράκι και αλάτι ... απίστευτη νοστιμιά ..τρώγοναι όπως επιθυμείτε και σκέτα και με λίγο αλατάκι .

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ