ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑΨΙ 28 ΕΚ
Για το Πολίτικο η Βυζαντινό
500 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό
400 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ γλυκού Μαστίχα τριμμένη ή Μαστιχελαιο
5 γρ Μαχλεπι
10 γρ Μπεικιν παουντερ
3 Βανίλιες
300 ml Γαλα πλήρες
5 γρ Σόδα μαγειρικής
Για το Σιρόπι
400 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
600 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3 Γαρύφαλλα ολόκληρα
.
Για την Κρέμα
1 Λίτρο Γάλα πλήρες 3,5 %λιπαρά
150 γρ ζάχαρη
3 κουτ σούπας Αλεύρι
3 κουτ σούπας Κορν φλαουερ
2 Βανίλιες
3 κουτ σούπας Βούτυρο Παγωμένο
Για Επικάλυψη
Κανέλα Σκόνη
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=h1sB-7nzl8U&t=8s