👇👇👇👇👇👇👇
Υλικα
2️⃣Κιλά κολοκυθάκια.
1️⃣🥕 Καρότο
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
2️⃣ Φρέσκα κρεμμυδάκια
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1️⃣Μέτριο αυγό
1️⃣0️⃣0️⃣γρ γραβιέρα Κρήτης.
2️⃣ Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μία κουταλιά της σούπας μαλακό αλεύρι
Διαδικασία.
Κατά προτίμηση αγοράζουμε κολοκυθάκια μικρού μεγέθους, ώστε να έχουν λιγότερο νερό, και τα περνάμε στον τρίφτη από τη χοντρή μεριά σε μία μπασίνα.
Θα προσθέσουμε δύο πρέζες αλάτι πάνω στο τριμμένο κολοκυθάκι, και θα τα αφήσουμε σε ένα σουρωτήρι,για μισή ώρα.
Μετά από μισή ώρα θα προσθέσουμε το κολοκύθι είσαι μία σίτα, πάρα πολύ ψηλή ή αν έχουμε τούλι και θα το στύψουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φύγουν τα περισσότερα υγρά του κολοκυθιού.
Έπειτα τοποθετούμε στην μπασίνα μας ψιλοκομμένα τα υπόλοιπα φρέσκα αρωματικά,το καρότο περασμένο και αυτό από τη χοντρή μεριά του τρίφτη ,προσθέτουμε το αλεύρι το αυγό τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο την γραβιέρα Κρήτης τριμμένη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που προτιμάει ο καθένας, θα προσθέσουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα μπιφτέκια από πάνω.
Θα ραντίσουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς μέχρι τα μπιφτέκια μας να πάρουν ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Όταν ψηθούν μπορείτε ανάμεσα σε δύο κολοκύθια μπιφτέκια να προσθέσετε ένα κομμάτι φέτα και να δημιουργήσετε ένα αγαπημένο σάντουιτς.....
Καλή επιτυχία!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από τον κ.Στέλιος Δουχάνης chef