Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Εκλεράκια από τα πιο νόστιμα !!!


Αυτά τα νόστιμα εκλεράκια θα τα λατρέψετε!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι, 1 φλυντζάνι τσαγιού νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη!

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, βούτυρο, αλάτι και το βράζουμε 2 λεπτά! Ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά! Τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα, την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε 5 λεπτά! Ρίχνουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε 12 λεπτά!

Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε μπαστουνάκια μικρά πάνω στην λαδόκολλα! Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά! Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 35 λεπτά αντιστάσεις πάνω κάτω μεσαία σχάρα και συνεχίζουμε άλλα 40 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα, τοποθετώντας μια πετσέτα ενδιάμεσα στον φούρνο!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά!

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα με 1 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη να ζεσταθεί! Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφοί προηγουμένως της έχουμε διαλύσει λίγο από το ζεστό γάλα!Ανακατεύουμε μόλις πήξει, κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο!

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

200 γραμμάρια κουβερτούρα, 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο: Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το λάδι !

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Παίρνουμε το εκλερακι στο χέρι το κόβουμε στην μέση, τοποθετούμε κρεμά και με προσοχή το βουτάμε στην σοκολάτα.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Καρυδόπιτα σπέσιαλ !!!


ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΣΠΈΣΙΑΛ!!!

Εάν και το βγαλα γρήγορα το κομμάτι ζεστη είναι αλλά οκ!!!!!!!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά μετράμε με το ίδιο ποτήρι(200 ml)_

6 αυγά,

μισό ποτήρι ζάχαρη,

1 βανίλια,

1 φακελάκι μπέικιν,

2 κ.γ.κανελα,

1 κ κ.γαρυφαλο,

1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι,

1 ποτήρι καρύδια πολύ ψιλοκομμένα σχεδόν σκόνη η άμα θέλουμε λίγο σπασμένα !! 

 ΣΙΡΌΠΙ:

3 ποτήρια νερό,

3 ποτήρια ζάχαρη,

2 κ.σ μέλι 

μισό λεμόνι βράσιμο 6 λεπτά!      

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε σιγά-σιγάτο αλεύρι-βανιλια-κανελα-γαρυφαλο-μπεικιν!  

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!   

Λαδωνουμε το ταψί (26) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ για 35 λεπτά!   Σιροπιαζουμε κρύο γλυκό και το σιρόπι αφού το κατεβάσουμε από την εστία να μείνει θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Μοσχαράκι με κριθαράκι στον φούρνο !!!


 
Μόλις βγήκε από το φούρνο .... ΜΟΣΧΑΡΆΚΙ με ΚΡΙΘΑΡΆΚΙ !!!!! Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ!!!


Ενάμιση κιλό μοσχάρι στηθοπλευρα , το καλύτερο για γιουβέτσι. 

Βάζω λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει βάζω το κρέας και το θωρακίζω απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνω αλάτι πιπέρι 10 κόκκους μπαχάρι και ντομάτα. 

Βάζω το ανάλογο νερό. 

Εγώ βάζω 3 προς 1 ζεστό και κλείνω τη χύτρα. 

Βράζω για 40 λεπτά. 

Αδειάζω το κρέας με το ζουμάκι του στο ταψί και μόλις πάρει βράσει ρίχνω το κριθαράκι. 

Σκεπάζω με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και βράζω περίπου για 25 λεπτά. 

Βγάζω την λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνω για ένα τέταρτο περίπου να πάρει χρώμα και να κάνει την κρούστα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι !!!



ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ..!!Αυτή την φορά είναι (βαλεντζια καλοκαιρινο)


Πλενουμε καλα 8 πορτοκαλια τα οποια πρεπει να ειναι λιγο χονδροφλουδα.

Ξυνουμε ελαφρα απ εξω με τον τριφτη.

Χαραζουμε σε μακροστενες φετουλες τiς κοβουμε ρολαρουμε και τiς καρφωνουμε σε  οδοντογλυφιδα η σε καλαμακι για σουβλακι για ακομα πιο γρήγορα  για να παραμεινουν ρολακια...

Τα βαζουμε σε  κατσαρολα με νερο, μολις παρουν βραση σε ενα 5 λεπτα πεταμε το νερο.

.


Αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες, το σουρωνουμε απο τα νερα του και βγαζουμε τα ξυλάκια, σε μια κατσαρολα βραζουμε 3 ποτήρια νερου νερο με 1 κιλο ζαχαρη με μια κουτ σουπας λεμονι μια κανελα πέντε γαρύφαλλα..για 20 λεπτα ....

Κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα τις φλουδες πορτοκαλιου τα ξανα βραζουμε ολα μαζι μονο 10 λεπτα ακομα και σβηνουμε,το πορτοκαλι μας ειναι ετοιμο, στο ψυγειο ειναι ακομα νοστιμοτερο..!!!

Καλη επιτυχια..!!

Αν ειναι πολυ χονδροφλουδα τα πορτοκαλια ξεπικριστε περισσοτερη ωρα δοκιμαζοντας λιγο από μια άκρη.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι φούρνου!!


Γλυκό του κουταλιού σταφύλι φούρνου!!

Υλικά

2 κιλα σταφυλια σουλτανινα
1κιλο ζάχαρη
1φλιτζανι του τσαγιού νερό

μισο ποτηρι του κρασιου ανθονερο
Χυμο απο μισο λεμονι
Αμυγδαλακια ασπρισμενα αν θέλετε

Εκτέλεση . 

Βάζετε τις ρώγες σε ένα ταψί με την ζάχαρη και το νερό ανακατεύοντας... 

Σκεπάζετε με μία λαδόκολλα ,βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για μισή ώρα... Βγάζετε τη λαδόκολλα ανακατεύετε σε περίπτωση που έχει κολλήσει ζάχαρη στο ταψί και ξανά βάζετε για άλλη μισή ώρα ακόμα χωρις την λαδόκολλα.. 

Βγάζετε το γλυκό ρίχνετε το ανθόνερο το λεμόνι και αμύγδαλα αν θέλετε . 

Όταν Θα κρυώσει θα έχει δέσει το σιρόπι....

Τοποθετείται σε βάζα..!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou Οι Χρυσοχερες -ηδες
 

Σπανακόπιτα πανεύκολη !!!


  Για σήμερα έφτιαξα πανεύκολη σπανακόπιτα με τυρί!!!

Υλικά:

- 500γρ. φύλλο κρούστας

- 1,5 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

- 500γρ. τυρί φέτα

 3 αυγά μεσαία

- 1/2 ποτήρι γάλα

- 1 κρεμμύδι ξερό

- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι άνηθο

- 5 κ.σ. ελαιόλαδο

- 100γρ. βούτυρο

Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/xEEzc77oqrc

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Αφράτο Κέικ με μήλο-καρύδια_σταφίδες_κανέλα- και χωρίς ΜΊΞΕΡ!!!!!!!!


Αφράτο Κέικ  με μήλο-καρύδια_σταφίδες_κανέλα- και χωρίς ΜΊΞΕΡ!!!!!!!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ 

Υλικά:

600 γρ αλεύρι Φαριναπ,

2 κ γ μπέικιν παουντερ,

2 κ.γ κανέλα,

1 κ.γ.σοδα σκόνη,

μια πρέζα αλάτι,

400 γρ ζάχαρη,

160 ml σπορελαιο,

400 ml χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

200 γρ καρύδια,

100 γρ σταφίδες,

2 μήλα πράσινα σε κομματάκια!!!!!!      

Εκτέλεση:::

Βάζουμε στο μπολ κοσκινισμένα αλευρι-μπεικιν-βανιλια-αλατι και τα ανακατεύουμε με σύρμα!!!!    Βάζουμε σε άλλο μπολ την ζάχαρη και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά! 

Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό να αφρισει και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο μείγμα λαδι-ζαχαρης και τα ανακατεύουμε!!!

Και συνεχίζουμε ρίχνουμε στο μείγμα στερεών υλικών τα υγρά και τα ανακατεύουμε!!!!

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια_τις σταφίδες_τα μήλα και τα ανακατεύουμε!!!!    

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα και το ισιωνουμε!!!!!     

Τέλος το ψήνουμε σε προθ φούρνο στους 180 β.για 50 λεπτά! 

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 10 λεπτά!!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία 
 Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!