ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ..!!Αυτή την φορά είναι (βαλεντζια καλοκαιρινο)
Πλενουμε καλα 8 πορτοκαλια τα οποια πρεπει να ειναι λιγο χονδροφλουδα.
Ξυνουμε ελαφρα απ εξω με τον τριφτη.
Χαραζουμε σε μακροστενες φετουλες τiς κοβουμε ρολαρουμε και τiς καρφωνουμε σε οδοντογλυφιδα η σε καλαμακι για σουβλακι για ακομα πιο γρήγορα για να παραμεινουν ρολακια...
Τα βαζουμε σε κατσαρολα με νερο, μολις παρουν βραση σε ενα 5 λεπτα πεταμε το νερο.
.
Αυτο το επαναλαμβανουμε 2 φορες, το σουρωνουμε απο τα νερα του και βγαζουμε τα ξυλάκια, σε μια κατσαρολα βραζουμε 3 ποτήρια νερου νερο με 1 κιλο ζαχαρη με μια κουτ σουπας λεμονι μια κανελα πέντε γαρύφαλλα..για 20 λεπτα ....
Κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα τις φλουδες πορτοκαλιου τα ξανα βραζουμε ολα μαζι μονο 10 λεπτα ακομα και σβηνουμε,το πορτοκαλι μας ειναι ετοιμο, στο ψυγειο ειναι ακομα νοστιμοτερο..!!!
Καλη επιτυχια..!!
Αν ειναι πολυ χονδροφλουδα τα πορτοκαλια ξεπικριστε περισσοτερη ωρα δοκιμαζοντας λιγο από μια άκρη.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ