Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ογκρατεν πατάτας !!!

Μόνο με 3 βήματα θα έχετε το πιο νόστιμο Ογκρατεν πατάτας !!!

Υλικά για ταψακι 25 επί 25
5 φέτες ζαμπόν
5 πατάτες μεγάλες
5 φέτες γκούντα
5 φέτες μπέικον
300 κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια μαλακά τυριά
Αλάτι πιπέρι
Κουρκουμά ελάχιστο
Μοσχοκάρυδο ελάχιστο


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ--> https://youtu.be/VUkg22whc0c

 

Corn dogs χωρίς Λάδια χωρίς τηγάνι απλά θα τα λατρέψετε !!!


 
Σας έχω συνταγάρα Corn dogs χωρίς Λάδια χωρίς τηγάνι απλά θα τα λατρέψετε γιατί ειναι Πεντανόστιμα με πολύ Κρατσ!

ΥΛΙΚΑ
🔪3 Μέτρια αυγά
🔪1/2 κτγ αλάτι
🔪10 φέτες ψωμί για τοστ ψίχα
🔪10 φέτες τυρί μοτσαρέλα
🔪5 λουκάνικα
🔪100 γρ φρυγανιά
🔪50 γρ παρμεζάνα
🔪1 κτγ αλάτι
---------------------------
10 κομμάτια

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/UCTM9Xg4KnU

Μελιτζάνες ρολάκια με φέτα και μυρωδικά!!!


Μελιτζάνες ρολάκια με φέτα και μυρωδικά!!! Φαγητό γλύκισμα !!!


Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
3 ντομάτες σε κυβους
1 κ.γ ζαχαρη
Λάδι αλατι πιπέρι.
1/2 ματσάκι ψιλοκομμενο μαιντανό
Λιγα φυλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
250 γρ φετα

Κόβω τις μελιτζάνες σε μέτριες σε παχος φετες.

Τις βαζω σε αλατόνερο και τις αφηνω μιση ωρα!!! 

Στραγγίζω καλά και βαζω λιγο λάδι στην λαμαρίνα του φούρνου βαζω μια στρωση απο μελιτζανες με ενα πινέλο λαδωνω τις μελιτζάνες και τις ψήνω μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν λιγο χρωμα!!! 

Το ιδιο κανω μεχρι να τελιώσουν ολες οι μελιτζάνες.

(Αν θέλουμε μπορούμε και να τις τηγανίσουνε!!)
Τις αφηνω στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τσιγαρίζω τα κρεμμυδια το σκόρδο 4-5 λεπτά ριχνω και την ντομάτα την ζάχαρη αλατι πιπερι και βραζω μεχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ενα μπολ βάζω την φέτα με τα μυρωδικά και ανακατέυω καλά να σπασει η φετα και να ανακατευτεί!
Στο πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε βαζουμε λιγο λάδι και λιγο απο την σάλτσα μας .

Παίρνουμε μία μελιτζάνα βάζουμε μέσα μια κουταλιά απο το μείγμα της φέτας και τυλίγουμε σε ρολακι.

Τις βάζουμε στο πυρέξ με το τελείωμα προς τα κάτω για να μην ανοίξουν.

Όταν τελιώσουμε με ολες τις μελιτζάνες βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα απο πάνω και ψηνουμε στους 200 μεχρι να παρουν χρώμα και να μείνουν με το λάδι τους!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπενιέ φανταστικά !!!!

Για τους λάτρεις των ΝΤΟΝΑΤΣ φανταστικά ΜΠΕΝΙΕ θα πάθετε πλάκα!!!

ΥΛΙΚΆ
600 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΈΚΙΑ
2 αυγά
75 γρ.ζαχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κουταλάκι αλάτι
180 γρ.γαλα χλιαρό
100 γρ.νερο χλιαρό
70 γρ.βουτυρο μαλακό 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1)όλα μαζί ζύμωμα
2)αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει καλά
3) ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μικρού δαχτύλου
4) κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια
5) σκεπάζουμε την ζύμη 15 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσει λίγο
6) τηγανίζουμε λίγα λίγα τινάζοντας να φύγει το αλεύρι σε μέτρια θερμοκρασία
7) βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλιζουμε με ζάχαρη άχνη η τα γεμίζουμε με κορνε σοκολάτα Μερέντα η ότι κρέμα σας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=hYSnNVB7pZ8&feature=share

Ρεβιθάδα με μελιτζάνες μπουκιά και συχώριο !!!



Ρεβιθάδα με μελιτζάνες μπουκιά και συχώριο 😋👌 στη πιό καλοκαιρινή εκδοχή του 👍👍 δεν το είχα φτιάξει ποτέ και το είδα από κάποιες κυρίες, και μου άρεσε η ιδέα!!

Συνταγή

Βράζουμε τα ρεβίθια στη χύτρα και τα ξαφρίζουμε.. αφού τα έχουμε μουλιασει όλο το βράδυ....τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά ξεσκέπαστα, και κατόπιν τα σουρώνουμε... βάζουμε νερό ζεστό και μόλις βράσουν ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο... κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε για 30-40 λεπτά αναλόγως πόσο βραστερα είναι...✓✓

Όσο βράζουν τα ρεβίθια, κόβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό, και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας....κόβουμε 2 κρεμμύδια σε φετάκια, 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 3-4 ώριμες ντομάτες χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι και λίγη πάπρικα...

Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, αλατίζουμε και τις περνάμε από το τηγάνι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο... τραβάμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί, και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι... σιγά σιγά προσθέτουμε το σκόρδο τα μπαχαρικά, την ντομάτα, και σιγοψηνουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμάκια της ντομάτας...

 Όταν ετοιμαστούν τα ρεβίθια ανοίγουμε τη χύτρα τραβάμε με Τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια σε ένα ταψί ή γάστρα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζουμάκι το ρεβυθιών.. 

Ανακατεύουμε απλώνουμε τις μελιτζάνες και φουρνίζουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου...✓✓ γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό χορταστικό και θρεπτικό 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
 

ΤΟΥΡΤΑ Kinder bueno!!!

Η ωραιότερη,εύκολη ΤΟΥΡΤΑ Kinder bueno!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ Παντεσπάνι Υλικά:

5 αυγα-

125 γρ ζαχαρη-

150 γρ αλεύρι Φαριναπ,

4 κ.σ.κακαο,

1 βανίλια! 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να στέκεται το μείγμα!!! 

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα και ανακατεύουμε σιγα_σιγα με μαριζ!!! 

Λαδωνουμε η βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η πυρέξ (26 ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ για 35 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!! 

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει!!! 

ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 1 ποτήρι ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό για 3 λεπτά! 

Αφήνουμε να κρυώσει! 

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:

2 φακελακια γκαρνι μους κακάο ,

2 ποτήρια γάλα,

4 συσκευασιες kinder στο μουλτι θρυμματισμένα! 

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γρ κρέμα γάλακτος,

250 κουβερτουρα,

2 κ σ βιταμ! 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:: 

Κουβερτουρα λιωμένη! 

εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΡΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα Θεϊκά με βουτυρένια ζύμη !!!


Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα Θεϊκά με βουτυρένια ζύμη !!!!!!

  ΣΥΝΤΑΓΉ για 12 ταρτακια:

Υλικά ζύμης

100 γρ βούτυρο μαλακό,

70 γρ ζάχαρη 

170 γρ αλεύρι,

1 αυγό,

1 βανίλια! 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την βανίλια,την ζάχαρη και το αυγό και τα ζυμωνουμε 2 λεπτά! Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη να μην κολλάει!!!! 

Βουτυρωνουμε τα φορμακια και βάζουμε στην κάθε μία θήκη ίση ποσότητα ζύμης πατώντας την κατω-πλαγια!!

Τα τρυπάμε όλα με πιρούνι !!!

Τα ψήνουμε στους 180 β προθ μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν! 

ΚΡΈΜΑ Υλικά:

350 γρ γάλα φρέσκο,

150 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

70 γρ ζάχαρη,

3 κρόκους αυγων,

50 γρ κορν φλαουρ,

2 βανίλιες! 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην εστία στην κατσαρόλα το γαλα-κρεμα γαλακτος-βανιλιες να ζεσταθούν!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγα-ζαχαρη -κορν φλαουρ!

Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών τα ανακατεύουμε γρήγορα και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα! 

Ανακατεύουμε στο χαμηλό να πήξει!

Όταν την κατεβάζουμε την βάζουμε σε μπολ και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη!

Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες! 

Την βγάζουμε και την αφρατευουμε με το μίξερ και στην συνέχεια γεμίζουμε τα ΤΑΡΤΑΚΙΑ! 

Φρούτα βάζουμε ότι μας αρέσει !

Και φτιάχνουμε και ένα ζελέ διάφανο για να ρίξουμε πάνω! 

ΖΕΛΕ::

 Βάζουμε 2 φύλλα ζελατίνης να μουλιασουν σε πολύ παγωμένο νερό!

Στην συνέχεια τις σφίγγουμε στο χέρι καλά και τις ριχνουμε σε μισό ποτήρι βραστό νερό και τις ανακατεύουμε! 

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και με το πινέλο περνάμε τα φρούτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!