Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα Θεϊκά με βουτυρένια ζύμη !!!


Ταρτάκια με φρέσκα φρούτα Θεϊκά με βουτυρένια ζύμη !!!!!!

  ΣΥΝΤΑΓΉ για 12 ταρτακια:

Υλικά ζύμης

100 γρ βούτυρο μαλακό,

70 γρ ζάχαρη 

170 γρ αλεύρι,

1 αυγό,

1 βανίλια! 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο,την βανίλια,την ζάχαρη και το αυγό και τα ζυμωνουμε 2 λεπτά! Ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη να μην κολλάει!!!! 

Βουτυρωνουμε τα φορμακια και βάζουμε στην κάθε μία θήκη ίση ποσότητα ζύμης πατώντας την κατω-πλαγια!!

Τα τρυπάμε όλα με πιρούνι !!!

Τα ψήνουμε στους 180 β προθ μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς!

Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν! 

ΚΡΈΜΑ Υλικά:

350 γρ γάλα φρέσκο,

150 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

70 γρ ζάχαρη,

3 κρόκους αυγων,

50 γρ κορν φλαουρ,

2 βανίλιες! 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην εστία στην κατσαρόλα το γαλα-κρεμα γαλακτος-βανιλιες να ζεσταθούν!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγα-ζαχαρη -κορν φλαουρ!

Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών τα ανακατεύουμε γρήγορα και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα! 

Ανακατεύουμε στο χαμηλό να πήξει!

Όταν την κατεβάζουμε την βάζουμε σε μπολ και την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη!

Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες! 

Την βγάζουμε και την αφρατευουμε με το μίξερ και στην συνέχεια γεμίζουμε τα ΤΑΡΤΑΚΙΑ! 

Φρούτα βάζουμε ότι μας αρέσει !

Και φτιάχνουμε και ένα ζελέ διάφανο για να ρίξουμε πάνω! 

ΖΕΛΕ::

 Βάζουμε 2 φύλλα ζελατίνης να μουλιασουν σε πολύ παγωμένο νερό!

Στην συνέχεια τις σφίγγουμε στο χέρι καλά και τις ριχνουμε σε μισό ποτήρι βραστό νερό και τις ανακατεύουμε! 

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και με το πινέλο περνάμε τα φρούτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!