Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ινδοκάρυδα !!!

 
Ινδοκάρυδα !!!
Αγαπάτε την καρύδα όπως εγώ;Τότε αυτά τα ινδοκάρυδα θα σας ενθουσιάσουν.🥥🥥🥥🥥.


Υλικα:
4 ασπραδια
220 γρ. ζαχαρη
2 βανηλιες
Μια τσιμπια αλατι
300 γρ.ινδοκαρυδο
150 γρ. Λιωμενη κουβερτουρα
Κερασακια.


Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν σαν γιαουρτι σταδιακα ριχνουμε την ζαχαρη συνεχιζοντας το χτυπημα.

Προσθετουμε το αλατι και τις βανίλιες.

Το μειγμα μας γυαλίζει.

Ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε με μια μαριζ .
Παιρνουμε το εξαρτημα που βγαζουμε το παγωτο σε μπαλα η εαν εχετε ενα μικρο μπολακι στρογγυλό εφαρμοζουμε λιγη μεβρανη ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ευκολα τα μπαλακια .

Γεμιζουμε με ινδοκαρυδο παταμε καλα και με την μεμβρανη βγαζουμε τις μπαλιτσες.

Τις βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.

Αφηνουμε να κρυωσουν και βουταμε το κατω μερος στην λιωμενη κουβερτουρα.

Στολίζουμε νε κερασακι.Ειναι τελεια🥥🥥🥥

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Μαρινα Μισαηλιδου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια κουρού !!!


Υπέροχα τα κουρού ..Αφράτα κ πολύ νόστιμα!!!


Συνταγή: 

Μια κόκκινη φαρίνα ,
ενα γιαούρτι στραγγιστο κ ένα βιταμ
Με τα υλικά αυτά φτιάχνουμε την ζύμη
Ετοιμάζουμε κ την γέμιση με
250 γρ φέτα, 3 αυγά εκ των οποίων τα δύο μπαίνουν στην γέμιση κ το τρίτο το χρησιμοποιούμε για επάλειψη πριν τα φουρνισουμε
(Η γέμιση γίνεται κ με άλλες παραλλαγές)
Προσθέτουμε λίγο αλάτι κ πιπέρι
Ψήνουμε 20' στους 170 βαθμούς μέχρι να
χρυσίσουν
Τα κλείνουμε πιέζοντας ελαφρά με το πιρούνι  για να μη χυθεί η γέμιση
Καλή επιτυχία!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αναστασία Πετροπούλου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια κουρού με μαυροκούκι !!!


Τυροπιτάκια κουρού!!!
Ζεστα,αφρατα,πεντανοστιμα τυροπιτακια  για πρωινο και οχι μονο.Τραγανα απ'εξω και αφρατα μεσα!!


Υλικα για την ζυμη:
1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 κεσ.σπορελαιο
2 κ.σ.βιταμ
1 αυγο
1 κ.γ.αλατι
1 κ.γ.ζάχαρη
1 κ.σ.ξυδι
1 φακ.μπεικιν
Περιπου 3 1/2 με 4 κουπες αλευρι γ.ο.χ.
1 κροκο +λιγο νερο για την επαλειψη σουσαμι ,μαυροκουκι.
Τυρι φετα για την γέμιση.


Σε ενα μπολ ανακατευουμε με το συρμα το γιαουρτι,το λαδι ,το βιταμ και το αυγο να γινουν μια ωραια κρεμα κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.

Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Παιρνουμε ενα μπαλακι στο μεγεθος μανταρινιου και το ανοιγουμε με το χερι βαζουμε στην μεση την γεμιση και κλεινουμε δινοντας το σχημα σαιτας. 

Η λεια πλευρα να ειναι απο επανω.

Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενος με λιγο νερο ριχνουμε το σουσαμι-μαυροκουκι και με ενα μαχαιρακι η ρολο που κοβουμε πιτσα χαρασουμε την επιφανεια.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 190 βαθμους.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Μαρινα Μισαηλιδου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γίγαντες στο φούρνο !!!


Γίγαντες στο φούρνο.. μαγειρεμένα από το τόπο μας ❣️❣️


Συνταγή και εκτέλεση
300γρ φασόλια γίγαντες Καστοριάς
2 ξέρα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουτάλι σελινο ψιλοκομμένο
1/2 μαϊντανό
2 φύλλα δάφνη
3 φρέσκα ντομάτα σε κύβος κομμενο
1 κουτάλι σάλτσα ντομάτα
1 κουτάλι γλυκού  πάπρικα
1 κνορ λαχανικών
1 ποτήρι ελαιολαδο
Αλάτι και πιπέρι


Πρώτα τα φασόλια τα έχω βάλει για να φουσκώνουν από το βράδυ σε νερό.

 Μετά  τα ξεπλένω καλά και τα βάζω για βράσιμο για 25" γιατί τα Καστοριάνα φασόλια βράζουν πολύ γρήγορα.

Μετα τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το καρότο μέχρι να μαλακώσουν καλά βάζω όλα ντομάτα σάλτσα τα μυρωδικά να δέσει και η σάλτσα και το βάζω μαζί με τουςς γίγαντες στη γάστρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 25"στουσ 220 * .. ένα μυστικό δικό μου στο τέλος του φαγητού σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι καμμένο βάζω 1 κουτάλι πάπρικα και το ρίχνω επάνω στο μαγειρεμένο φαγητό μιλάμε του δίνει μία  υπέροχη μυρωδιά που χαρακτηρίζει το κόκκινο πιπέρι...Καλή όρεξη !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tatjana Mico ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Υπέροχο γλυκό με μπισκότα πανεύκολο !!!




ΥΛΙΚΑ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ

ΚΡΕΜΑ :
1 λιτρο γαλα,
140 γραμμαρια κορν φλαουρ
*ζάχαρη ( Εαν θελετε μπορειτε να βαλετε 5 κουταλιες της σουπας αλλιώς καθόλου γιατι τα μπισκοτα ειναι γλυκα!)


ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμαρια κουβερτουρα,
100 γραμμαρια.εβαπορε γαλα αδιαλυτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κανουμε την κρεμα !Παιρνουμε ενα ενα μπισκοτο το τοποθετουμε σε ενα ταπερ,η ταψι μακροστενο (τα μπισκότα όρθια στην σειρα αλλα γινεται και ξαπλωτα σε δυο σειρες)

Ριχνουμε την κρεμα πανω η και ενδιαμεσα στα μπισκοτα

Το αφηνουμε να κρυωσει και ριχνουμε πανω το γλασσο.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γαλακτομπούρεκο το τέλειο !!!


Τέλειο γαλακτομπούρεκο με άψογη κρέμα – Μπουκιά και συχώριο !!!


Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού

Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα λεμόνι
250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.

Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
φλούδα ενός λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 10 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του

Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.
Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα από το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα
Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.

Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).
Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.
Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.

Στρώνουμε την κρέμα.
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.
Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανειακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.

Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Διαφήμιση

Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει από τους ατμούς θα κόψει νερό).

Εκτέλεση φωτό από κυρία Giannis Artemis Peteinarakis-συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Σκοπελίτικες πίτες με μέλι !!!

Παραδοσιακές Σκοπελίτικες πίτες σκέτες ή με μέλι !!!


 .Υλικά 

500  γραμ αλεύρι κίτρινο σκληρό κοσκινισμένο

Αλάτι 1+1/2 κουτ γλυκού

Ξύδι 1+1/2 κουτ του γλυκού

Ελαιόλαδο 1+1/2 κουτ σούπας

Ζάχαρη 1 πρέζα

Νερό 300 γραμ χλιαρό

Φέτα 400 γραμ.

Νισεστέ για το άνοιγμα του φύλλου  

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

.


Ολα τα υλικά μαζί φτιάχνουμε την ζύμη .

Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και ρίχνουμε στον πάγκο νισεστέ .

Χωρίζουμε σε μπαλίτσες..

Ανοίγουμε φύλλο λεπτό επάνω στον πάγκο με το νισεστέ .

Ρίχνουμε διάσπαρτα φέτα και ρολάρουμε οπως βλέπετε στην φωτό .

Αφού τα ετοιμάσουμε τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο ή πιο ελαφρύ λάδι.

Aristi Georgousi KiriakopoulouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!